Kurkopisteet
Spekuhärveli
KurkoCup ohjelma

1. osakisa:
Kurkomap
Pehmomap
Tulokset
Väliajat
2. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Winsplits
O-Graph
Reittihärveli
3. osakisa:
Tulokset
Väliajat
4. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkomap
Kurtotarmap
5. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkomap
Gubbemap
6. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkomap
Gubbemap
7. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Data
Kurkomap
Gubbemap
8. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Raakadata
Kurkomap
Gubbemap


Suunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2009
Kurkocup 2008
Kurkocup 2007
Kurkocup 2006
Kurkocup 2005
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998
29.11.2010
Jury on kokoontunut

Kurkojärjestäjille ja medialle näytetyt keskisormet on laskettu, punaisella lampulla juosseet haettu hangesta pois ja kauden 2010 kurkoilu on ohi. Finaalin hieno keli herkisti finalistit oiviin juoksuihin. Kurkokärkeilijät pitivät kellontarkasti suorituksen hallinnassa eikä kärkisijoja tarvinnut ryhtyä kovin tarkasti kalkuloimaan.

Antti Anttonen otti kauden neljännen voittonsa ja lopetti Jones Kahelinin loppukirin lennosta. Finaalissa Jonesin edelle ehti myös Jonne Lakanen. Heikki Kettunen vei kurkosarjan kolmannen sijan Petterin nenän edestä samalla pistemäärällä. Finaalin pisteen parempi juoksu oli ratkaiseva. Eroa oli kellolla mitattuna jo 4.09. Kurkoilla taisi tällä kertaa olla kovat piipussa, koska kärjen ajat olivat selkeästi nopeampia kuin lyhyen radan juosseilla. Tai sitten on taas mittailtu matkoja kurkotyyliin.

Kurkottarien ja Nassikoiden yhteissarja päättyi 2-0 jälkimmäisille kun Mersu ja Heini jättivät pelin väliin. Eeli Viholainen vei viidennen voittonsa ja oli kauden ylivoimaisin sarjavoittaja. Tuukka Senttula hinasi finaalin kakkostilalla itsensä myös kokonaistilanteen kakkoseksi. Mersu ja Heini päätyivät samoihin pisteisiin, Mersu vei kolmannen sijan kolmella hopeasijoituksella Heinin yhtä vastaan. Naulakurkon kolmas oli hienosti Otto Kaario.

Gubeissa Ossi Heikkilä vei taas kerran kurkopokaalit (virtuaaliset) kotiin takan reunalle. Finaalin kuuden ja puolen minuutin kärkisija ei jättänyt mitään sattumille. Tomi Löfman oli yhtä varmasti kakkonen. Kolmannen sijan Naulakurkossa vei Vesa Klemettinen mutta sarjassa taas Pekka Noponen, jolle lipsahti finaalista hylsy.

Tämän vuoden kurkoiluissa oli yhteensä 146 juoksijaa. Se on 10 enemmän kuin viime vuonna, mutta viisi vähemmän kuin ennätysvuonna 2008. Joka tapauksessa osanottajamäärän perusteella voidaan veikata, ettei KurkoCup ole kuolemassa vaan ensi vuonna järjestetään jo 18. KurkoCup! Kiitokset tämän kauden osallistujille ja muistakaahan ladata nyt niitä akkuja!


21.11.2010
Ja nyt viimeistään naulaamaan!

Nyt se koittanut. Ratamestarin pienestä pojasta saakka ollut haave toteutuu. Täällä juuri olen halunnut päästä Kurkoilemaan ratamestarina. Tämä kisa ei jätä ketään kylmäksi. Naulavuoren pohjoispuolen erämää-alue odottaa juuri teitä; sopiva sekoitus sadismia ja ekstreemiä... vuoden viimeinen herkkupala valmiina napsittavaksi.

Se hehkuttamisesta....

Radat ovat 5,58 ja 4,8 km. Pikkuisen lyhempiä kuin keskimäärin on ollut, mutta uskon että ajat tulevat kuitenkin olemaan tämän vuoden kurkoilujen keskitasoa; sopiva pakkanen ja poluton "kumpuileva" maasto pienen lumen avustuksella saavat sen aikaan. Kartan mittakaava tällä kertaa 1:7500, vanhuusnäköä kärsivillä kärpäsen peet vähän selkeentyvät...

Hajonnat ovat "lumihajonnat", mitä se sitten pitää sisällään, selviää torstaina. Niin hienoihin kuvioihin kuin edellinen ratamestari ylsi ei näillä mielikuvituksilla kuitenkaan pystytä.

Paikalle kannattaa saapua Jyväskylästä ja Keuruulta samoja reittejä kuin viimeksi täällä päin Kurkoa suunnistettaessa, eli tieltä 23 Kintauden kohdalta etelään. Ajatte vain pari kilometriä pidemmälle, Jämsäläiset taas odottavat opastusta etelästä tullessaan pari kilometriä aikaisemmin kuin aikoinaan.

Kilpailukeskus on nyt sitten tosi korvessa, ei missään lemmikkieläinpuistossa. Muistakaa, puoli pistettä on jo hankittu sillä että löydatte paikalle. Ja onnea kokonaiskilpailujen voittajille etukäteen.

Terveisin Ratamestari 50v.20.11.2010
Pommikurkossa tuttuja voittajia

Pommikurkossa nautittiin ratamestari-Reimanin melko tasapuolisista hajonnoista. Tasaisen pimeää ainakin oli kaikilla. Joka sarjassa saatiin tuttu kärkinimi, kun Jones Kahelin, Eeli Viholainen ja Ossi Heikkilä pokkasivat korkeimmalla pallilla.

Finaaleista Naulakurkossa tulee erittäin mielenkiintoiset. Jokaisessa sarjassa on ennen kisaa suosikki, mutta haastajilla riittää varmasti intoa muotoilla kunniataulu uusiksi. Kurkoissa kisa on kahden kauppa, Nandi ja Jones ratkovat paremmuuden. Nandin seitsemän pisteen etumatka antaa Valkolan miehelle taktikointivaraa. Petteri Huikko ja Heikki Kettunen ratkovat pronssin kohtalon.

Kurkottarien ja nassikoiden sarjassa Eelillä on turvallisen tuntuinen 15 pisteen johto parivaljakkoon Heini ja Mersu. Sen luulisi riittävän, kunhan emit ei hyydy kuten parilla kävi taas Pommikurkossa. Tuukka voi vielä kivuta kakkoseksi, Eeli on Tuukalta jo liian kaukana.

Gubbe-sarjassa Ossi ponkaisi turvalliseen 14 pisteen johtoon. Tomille ja Pekalle jäänee välienselvittely hopeasta. Muilla ei ole mitalisijoille asiaa.

Muistakaahan kaikki, että viimeisen kisan pisteet lasketaan joka tapauksessa mukaan kokonaistulokseen. Kaikki joukolla viivalle!

15.11.2010
Pommikurkon ajo-ohjeet

Valvojan lausunto ja erikoisemmat ohjeet:

Kun yhdistetään erinomainen kartta ja Keski-Suomen paras suunnistusmaasto sekä epäpätevä ratamestari ja surkeimmat mahdolliset olosuhteet, niin saadaan aikaan mielenkiintoinen soppa, jota kannattaa käydä maistamassa.

Ratapituudet 6,6 ja 4,9 km. Radat pyörivät pienehköllä alueella parhailla maastonosilla, josta johtuen rasteja on runsaasti. Kurkojen kartta on jaettu kahteen osaa luettavuuden parantamiseksi, mutta lyhyempi rata on tulostettu vain yhdessä osassa. Rasteilla ei ole heijastimia; jos tämä tuottaa vaikeuksia, niin Dealextreme auttaa edullisesti. Vanhoja metsäkoneuria, jotka erottuvat päivällä selkeästi, puuttuu kartalta. Niillä ei ole vaikutusta etenemiseen, mutta suunnistamisen tueksi joku niitä voisi karttaan kaivata.

Kaikkiaan hieno maasto on varsin raskaskulkuista, joten rastien kiertämiseen tuhraantuu valoisassakin paljon aikaa. Vaihtoehtoisesti joko valvojan kunto on päässyt laskemaan tai sitten ratapituuksien laskennassa on tapahtunut virhe - tämä ei liene mahdollista. Yksi rastipiste hylättiin viime hetkellä; määritteessä ollut "kivi 4m alla" kertoo syyn.

Ratamestari on ottanut hajontojen suunnittelussa melkoisesti vapausasteita ja hajontojen monimuotoisuus voi yllättää. Hajonnat on pyritty tekemään tasapitkiksi ja viestinomaisiksi, jolloin vain todellinen kärki kärsii mahdollisesta lumesta. Kaikki arvat eivät voita tälläkään kertaa. MUISTA TARKASTAA KOODIT ja kiertää perhoset oikeassa järjestyksessä!

Valvoja Kurko: Ville Halonen, RS Käyhkää

Pommikurkon kilpailukeskuksena toimii Ysitien Lemmikin parkkialue, jonne kilpailijoiden täytyy osata ilman minkäänlaisia opasteita. Ilmoittautuvien kirjaamisen jälkeen kello 18:00 suoritetaan johdettu verryttely lähtöpaikalle, josta on myös varustekuljetus maaliin.

Tervetuloa ja masokistisiä nautintoja!

13.11.2010
Ilveskurkossa uudet kärkinimet

Lunta oli polveen ja meno oli helppoa. Näin varmaan voidaan jälkikäteen tulkita Ilveskurkon tapahtumia. Kovat olivat kuitenkin kovia tälläkin kertaa ja niinpä saatiin joka suunnassa uudet voittajat kurkotilastoon. Kurkojen ykkönen oli Jonne Lakanen, joka tunnetusti viihtyy pimeässä. Ainakin toisinaan. Paljon ei jäänyt Nandi Anttonen, joka leimasi maalissa sekunnin perässä. Jones Kahelin ja Joona Viholainen jäivät jo selvästi (4 ja 5sek).

Kurkotar/nöösi sarjassa tahtia heilutti Tuukka Senttula, jolle Maaret Rantanen jäi lähes 6,9min. Kuntosuunnistusten kautta hullujen pariin löytänyt Eija Kestilä oli kolmas. Eroa Tuukkaan oli tosin jo reilu 10min.

Gubbe-lerppa-sarjan paras oli tietenkin Pekka Noponen. Sikakovan suorituksen jälkeen Jake Puttonen jäi 6sek ja Ossi Heikkilä 18sek. Ihan täyttä varmuutta ei kyllä ole siitä, onko Jake vielä lerppakelpoinen, mutta menköön nyt tämän kerran.

Kurkopisteetkin on nyt laskettu kuuden kisan jäljiltä. Kurkoissa Laukaan jahtitykki Nandi Anttonen vie joukkoa vastuttamattomaan tyyliin. Jos ihmeitä ei tapahdu, niin raktoritehtaalla pidetään kakkukahveita parin viikon päästä. Kurkottarien ja nassikoiden yhteissarjassa on tiukempaa. Ynyn junnutähdet Tuukka ja Eeli pitävät kärkeä, mutta jos naistähdet intoutuvat kovaan menoon parissa viime kisassa, niin voiton suhteen kaikki on vielä auki.

Gubbe-sarjan kärki on tasainen ja kova, Toni Löfman, kestomenestyjä Ossi Heikkilä ja Pekka "on se kova" Noponen ovat muutaman pisteen sisällä. Muilla ei ole enää kärkikamppailuihin tässä sarjassa tulemista.

7.11.2010
Ilveskurko kutsuu

Ilvesvuoreen on rastit viety lauantaisessa lumisateessa. Toivotaan että tulivat hämärtyvässä illassa jokseenkin oikeille paikoilleen...

R Ratamestari toteaa: "Ilvesvuori kutsuu kurkoilijoita seutukunnan parhaisiin suunnistusmaastoihin. Ensimmäisenä haasteena on löytää paikalle, opastus on siis Ilvesvuoren eteläpuolelta, Metsolahdentieltä. Suositeltava saapuminen Metsolahden kautta, joku suorempikin reitti löytyy mutta suorin tiehän ei ole aina nopein.

Tällä kertaa radat ovat hieman viestinomaisia ja rasteja on runsaasti. Rytmitys on päivän sana - tai siis yön... Alue on käyty lähes kauttaaltaan läpi harvennushakkuin, mutta liekö kiitos Pekkarisen risupaketin hakkuutähteet eivät juuri etenemistä hidasta. Uusia ajouria on kuitenkin runsaasti, ja kun vanhat eivät enää ainakaan öiseen aikaan maastossa juuri näy, on hyvä tiedostaa että jos sattuu juoksemaan ajouraa niin se mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei ole ainakaan se karttaan merkitty. Parasta lienee unohtaa ajourat ja keskittyä olennaiseen."

2.11.2010
Sinttikurkon speksit

Sintinsuo

Kurkot 6.9 km, 14 rastia.
Muut 5.6 km, 14 rastia.
Reilusti hajontaa.
Rasteilla rastiliput ja emit-leimasimet, mutta ne viheliäiset heijastimet unohtui kotiin.

Kartta 1:10 000 / 5m, 06 2010, omat muovit.
Maasto hyvää kurkoluokkaa; vanhaa kuusikkoa, isoa mäntytaimikkoa, suota, hakkuuta, tiheiköitä ym. rytöä. Karttaan merkittyjä tiheiköitä ja huonokulkuisia alueita kannattaa kunnioittaa.

Paikoitus ja emittien sisäänluku Könkkölän pihassa, josta lähdemme lähtöön n. 17.50. Yhteislähtö klo 18.00 tai kohta sen jälkeen. Matka lähtöön 430 m. Matka maalista saunaan 564 m. Saunan pitäisi olla lämmin 18.30 ja varattuna klo 21.00 saakka. Päärakennuksessa on illalla tanssikurssi, ottakaa ulkopuoliset huomioon.

Sintinkuusi


29.10.2010
Puolimatkan tilanteesta

Tämän kauden kurkoiluja on nyt juostu puolet ja pistetilanteissa ollaan kohtuu jännittävässä vaiheessa. Missään sarjassa ei ole vielä vaaraa ylenpalttisesta karkailusta. Kurkoissa Antti Anttonen johtaa kolmen avauskisan voittosuoran turvin. Pientä kolhua kilpeen tuli kuitenkin Mäyriksessä, josta heltyi vain 6 pojoa. Ero Petteri Huikkoon on vielä kuitenkin 15 pistettä. Tämän vuoden Jukolassa hyvin yösuunnistusta harjoitellut Heikki Kettunen lymyää kolmantena hyvällä iskuetäisyydellä.

Kurkottarien ja nassikoiden yhteissarjassa tilanne on aavistuksen naisten eduksi. Heini Wennman on Hirsikurkon voiton lisäksi kerännyt muistakin lähdiöstä pisteitä ja johtaa 10 pistettä Eeli Viholaista, jolla on plakkarissa ainoana kaksi kärkisijaa. Merja Rantanen vei viimeisimmän kurkoilun, matkaa Heiniin on vielä 19 pojoa.

Gubbe-sarjassa Tomi Löfman suhahti kärkipaikalle Hirvaskurkon voitolla eikä siitä Mäyriksessä luopunut. Kuusi pistettä Tomin perässä väijyy kestomenestyjä Ossi Heikkilä, jolta löytyy Hirsikurkosta kärkipaikka. Kolmantena yhteispisteissä on Pekka Noponen, jonka tolppaa vielä odotellaan. Kaksi muuta osakisavoittajaa ovat Jyskän paras Harri Mehto ja Mäyräkurkon gubbe Niklas Björkqvist.

Yhteensä kurkoiluissa on tänä vuonna ollut jo 130 osallistujaa. Vielä on matkaa vuoden 2008 ennätykseen 151, joten koittakaa houkutella naapurikin mukaan pimeään metsään loppukurkoiluihin, että saadaan tilastot taas rikottua. Maastoon kyllä mahtuu ja ensi viikollahan on tarjolla erinomaista kurkomaastoa Sinttikurkossa.

Koska viikonloppuna käännetään kelloja, Sintti alkaa klo 18.00 ! Ja muistakaahan sekin, että tarjolla on taas yksi sauna sulattamaan jäätyneet jäsenet.

28.10.2010
Mäyräkurko oli vaativa ja märkä ja pimeä...

Mäyräkurko juostiin lämpimässä syystihkussa. Ratamestari Kaapro Häkkisen radoista oli nauttimassa noin 80 suunnistajaa. Kurkojen kisassa kolme ukkoa kisasi tasaväkisesti loppuun asti, loppukiihdytyksen nopein tuliterällä ohituskaistatiellä oli Petteri Huikko. Heikki Kettunen ja Jones Kahelin jäivät muutaman metrin. Lyhyemmän radan valtiatar oli Merja Rantanen, joka viritti illan komeimmat tuuletukset maalissa. Alla kuvasatoa illan kurkoilusta.


16.10.2010
Pisteet vihdoin päivitetty

Muistuipa mieleen pistetaulukon täyttö. Ihan vielä ei voi vetää lopullisia johtopäätöksiä, mutta näyttää siltä, että Antti Anttonen, Heini Wennman ja Ossi heikkilä ovat sarjojen kärjessä tässä vaiheessa. Jos löydätte virheitä, niin laittakaa tietoa osoitteeseen juke(Ö)vaajakoskentera.com


14.10.2010
Huippukeli Hirsikurkossa

Hirsikurko tuli, näytti ja ihastutti. Järjestäjien ammattitaitoisesti taikoma lumisade alkoi noin seitsemän minuuttia ennen ensimmäistä starttia. Matkan varrella saivat kaikki nauttia lumesta sitten enemmän. Pitkähköjen reitinvalintavälien lopputuloksena olivat tulokset, jotka löytyvät vasemmalta valikosta. Merkille pantavaa on se, että luvattu hirmuinen lumimyrsky houkutteli paikalle lähes ennätysmäärän osallistujia.

Muistakaahan käydä piirtämässä reittinne ViPan tarjoamassa reittihärvelissä!


10.10.2010
Satelliittikuvat tarkistettu

Bahamalta haetut satelliittikuvat on tutkittu ja hyviksi havaittu. Uudet tulokset korreloivat paremmin aurinkomyrskyjen kanssa. Sen verran tarkennusta tuli tilanteeseen, että Eeli Viholainen nitisti todellisuudessa Marttiina Joensuun ja oli Kurkottarien ja Nassikoiden yhteisen sarjan nopein. Jyskän Parhaiden tulokset löytyvät vasemmalta valikosta.

9.10.2010
Ilmoittaudu Hirsikurkoon 12.10. mennessä!

Jyskän tulospalvelijoiden puuhatessa kuumeisesti tulosten kanssa on katseet parasta suunnata jo seuraavaan kurkoiluun. Hirsikurkossa 14.10. on tarjolla jälleen uutta, joten lue tarkkaan oheinen järjestäjien tiedote!

Hirsikurkossa ei turhaan näperrellä tulitikkuväleillä ja hajonnoilla, vaan suunnistetaan perinteiseen tyyliin tiivistetyllä pärstäkerroinväliaikalähdöllä. Kartta on 1:10000 vuodelta 2005 ja siitä on päivitetty uusien polkujen ja kasvillisuuskuvauksen osalta.

Lähtölistojen muodostamista varten: ilmoittaudu 12.10 klo 18.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: hirsikurko(A)gmail.com. Muista nimesi lisäksi ilmoittaa myös sarja, jossa kisaat (kurko, kurkotar/nöösi tai lerppa). Muita tietoja ei tässä vaiheessa tarvita.

Kisapaikalla toiminta menee muuten normaaliin malliin eli paikalle tultuasi luetat korttisi sisään koneelle. Kortin nollaus tapahtuu lähdössä ja aika lähtee juoksemaan kullekin juoksijalle heti nollauksesta.

Lähetyksen on kaavailtu kestävän noin vartin verran ja lähtövälit ovat 15-20 sekunnin luokkaa. Mukaan pääsee ilmoittautumattakin, mutta nämä kisaajat sijoitetaan reilusti lähtölistan hännille omille ajoilleen. Lähtölistat julkaistaan viimeistään kisapaikalla ja lähettäminen alkaa heti, kun pimeys sen sallii, kaikki kortit on luettu koneelle ja suojelurahat saatu kerättyä (varaa tasaraha 5e tai korruptioseteli!) - arviolta siis n. klo 19.15. Ole kuitenkin paikalla hyvissä ajoin!

Ratojen suunnitteluun on paneuduttu antaumuksella ja tavoitteena on tarjota unohtumaton yösuunnistuselämys. Ne, jotka eivät ole juosseet långa nattenia, voivat kenties hieman päästä hajulle siitä, mitä se on juostuaan tämän osakisan, vaikka matka onkin kurkoilla vajaa puolet långasta ja muilla vajaa kolmannes.

Radat ylittävät Leppävesi-Tikkakoski maantien, joten kaikilta kisaajilta toivotaan varovaisuutta tien ylityksessä tai tien piennarta juostessa.

Lopuksi vielä pari mallipalaa kartasta:Ratamestarihemmo Jarmo Heiskanen
Tulospalveluhemmo Pasi Lehtimäki

8.10.2010
Amatöörit asialla

Tulospalvelun varmistamiseksi paikalle raahattu MTR luettiin heti maalileimauksen jälkeen, jonka johdosta tulospalvelu varmisti, että tuloksia ei tule - ainakaan ihan heti. Jos löytyy vapaaehtoisia MTR:n purkuun ja tulosten parsimiseen, niin käsiä ylös. Joidenkin sunnassa kulkua taitamattomien ikämiesten palaute oli maalissa sellaista, että tästä joukosta toivoisi käsiä nousevan. Parivaljakko Kimmo ja Pyry taitavat lähteä lomalle Bahamalle julkisuutta pakoon. Kiitos ja anteeks. Toivottavasti oli edes hetken hauskaa. Meilläkin oli.

7.10.2010
Ensimmäinen kerta toden jo sanoi

Pimeä tuli ja poikuus meni

Ensimmäinen kurkoilu on taas takana. Lieviä kolhuja itseluottamukseen tuli useammalle kurkoilijalle ratamestari Kimmo Kaarion kynäilemillä äärimmäisiä hajontoja sisältäneillä reiteillä. Pitkän radan nopein oli tällä kertaa yhteislähdössä startannut Antti Anttonen, joka joutui matkan aikana parantelemaan sijoiltaan mennyttä sormeaan pari minuuttia. Lyhyen radan Kurko oli Harri Mehto. Tosi-ihanien nopein oli Marttiina Joensuu vaikka joutui perhosilla liihottelemaan kilometrin ylimääräistä. Marttiinalle vinkiksi ensi kertaa varten: numerot menevät tässä järjestyksessä 1-2-3-4-5-6...9 jne...

Hyvällä tuurilla myös jonkinlaiset tulokset saadaan myös tuotettua yön aikana.


5.10.2010
Ratamestarin lausunto ja erillisohjeet

Vauhdikasta avokalliomaastoa

Vuoden 2010 kurkoavauksessa käytetään erästä Keski-Suomen hienoimmista erämaa-alueista, jota ei ole vielä polut, hakkuuaukot tai metsätraktorin urat päässeet rikkomaan. Kilpailijat pääsevät nauttimaan toisaalta pienipiirteisestä avokalliomaastosta ja toisaalta rikkomattomasta erämaasta, jolle leimaa-antavana piirteenä on hyvä näkyvyys ja nopeakulkuinen maapohja. Odotettavissa on siis poikkeuksellisen hieno ja ainutlaatuinen elämys, joka kannattaa tulla kokemaan kauempaakin. Pimeydestä huolimatta kilometrivauhdit tulevat olemaan kärjen osalta lähellä neljää minuuttia per kilometri, joten maasto suosii hyviä ratajuoksijoita.

Muistakaahan tulla ajoissa paikalle (ensimmäisellä kerralla rahastus tuottaa ruuhkaa), ottaa mukaan tasaraha ja omat karttamuovit!


28.9.2010
KurkoCup ei petä, kohta se alkaa

Juuri kun luulitte päässeenne eroon kaikesta kurjasta, märästä, pimeästä ja hikisestä, tulee KurkoCup takaisin. Suunta Jyväskylä, Vaajakosken Terä, Vihtavuoren Pamaus ja Rasti E4 kattaavat kahdeksan osakilpailun Kurko-sarjan. Ensimmäinen osakilpailu on 7.10.2010: Jyskän Paras. Loppuohjelma löytyy alempana tältä sivulta.

Kurkoillaan kun tavataan!

28.9.2010
Kurkocup 2010!

Huomaathan, että tänä vuonna kurkoillaan torstaisin!

1. to 7.10. klo 19 Jyskän Paras
2. to 14.10. klo 19 Hirsikurko
3. to 21.10. klo 19 Hirvaskurko
4. to 28.10. klo 19 Mäyräkurko
5. to 4.11. klo 18 Sinttikurko (sauna varattu)
6. to 11.11. klo 18 Ilveskurko
7. to 18.11. klo 18 Pommikurko
8. to 25.11. klo 18 Finalkurko i.e. Naulakurko


Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen kilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä. Tänä vuonna järjestelyihin osallistuvat myös Rasti E4 ja Vihtavuoren Pamaus!

Sarjat:

Kolme cupsarjaa, Kurkot (miehet), Kurkottaret (naiset ja alle 16-vuotiaat nassikat) ja Lerppakurkot (ainakin yli 40-vuotiaat gubet).

Lähdöt:

Tapahtuvat osin yhteislähdöllä osin väliaikalähdöillä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat ja maksimiaika:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla...

Kaikissa sarjoissa on käytössä maksimiaika, joka on 120 minuuttia. Yli 2 tunnin ajan juosseet hylätään ja näille kurkoilijoille annetaan lisäksi yhden kurkoilun kestävä kurkoilukielto. Maksimiaikasääntöä ei noudateta kurkoiluissa, joissa voittajan aika sarjassa on yli 60 minuuttia.

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mittakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa. Tienvarsiopasteita ei juurikaan ole. Jos et osaa omin avuin kilpailupaikalle, et pääse metsään!

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 5 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia tasahintaan 30 €, joka sisältää kaikkien kahdeksan kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan kuuden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa Kurkofinaali. Tuli pisteitä tai ei.

Tasapelin kohdatessa se joka oli finaalissa parempi voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä??... verrataan voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

Cupin organisaattorit:

Vesa Klemettinen p. 0400 790805 Email: vesa.klemettinen_pp.nic.fi
Kimmo Kaario p. 044 386 5550 E-mail: kimmo.kaario_gmail.com

Onnea 17. kerran järjestettävään kurkoiluun!