Reippaasti pimeän puolella

Rela-Kurkon suolistus

juttukuva

Rela-Kurkoon oli syyslomista ja Jukolaleireistä huolimatta löytänyt tiensä varsin kelvollinen 93 suunnistajaa. Tällä kertaa ei radoilla hienosteltu reitinvalinnoilla vaan tarjolla oli pääasiassa tiukkaa suunnistusta ja keskimatkatyylistä rastinottoa. Alun tiukka ylämäki ja tiheikön jälkeinen laakea takarinne vaikuttivat sekoittaneen toivotusti pakkaa heti alusta alkaen. Lisäksi kolmosen hajonnat näyttivät yllättäneen ainakin kurkosarjassa.

Pari hyytymässä olevaa leimasinta aiheuttivat maalissa hieman ylimääräistä työtä, mutta tällä kertaa annettiin näiden rastien osalta käydä armon oikeudessa. Ja vaihtakaa nyt hyvät ihmiset ne omat emit-korttinne, jotka antavat peräkkäisissä kisoissa puuttuvia leimoja.

Erikoisuutena tarjoiltiin kaikilla sarjoilla kurkoilukeskuksen läpijuoksua. Tätähän ei ollut koskaan tehty missään aikaisemmin ja olimme sen ihan itse keksineet.

Kurkosarjassa ei sen sijaan erikoisuuksia nähty. Eri hajonnoilla ja eri järjestyksessä perhoset kiertäneillä Saaren veljeksillä ei maalissa eroa ollut kuin kolme sekuntia vaikka Toni antoikin kolmosella reilun minuutin verran siimaa nuoremmalle veljelleen. Teemu Karjalainen hoiti kolmannen sijan kenkärikostaan huolimatta. Virtuaalinen sisupuukko menee Marko Töllille, joka simahtaneesta akusta huolimatta sinnitteli radan hyväksytysti läpi metsässä lainaamallaan akulla.

Gubbekärki oli läpijuoksun selvistä eroistaan huolimatta maalissa varsin pienin eroin. Kari Kallio saapui yleisörastia kohti ylhäisessä yksinäisyydessään mutta hermoili ensin helpolle rastille selvän virheen ja leipoi vielä ensimmäisen perhosen kivirastille puolentoista minuutin virheen. Sen jälkeen seuraa riittikin, sillä kärkisijat ratkottiin samalle perhoselle osuneiden kesken. Odotetusti perhoset jakoivatkin porukan voittajiin ja häviäjiin ja lopussa jälleen kerran Heikki Kettunen oli vahvin. Alkaako vanhan ketun (heh heh) viime vuosilta tuttu voittokulku Rela-Kurkosta? Nassikoiden Samuli Peltola piti jälleen kerran vanhempiaan tiukoilla loppuun asti.

Kurkottarissa voittoon riitti maaliin selviytyminen hyväksytyllä tuloksella. Tereza Kodericova ei keskisuomalaisista maastoista hämmentynyt vaan hoiti homman kotiin varsin kelvollisella ajalla.

Muille naisille riittikin sitten matkallisesti vähän lyhyempi mutta ajallisesti riittävä suoritus. Superissa alueelta edellisen kartan vuonna 1990 tehnyt Kaapro Häkkinen joutui tunnustamaan Tuomo Kohvakan lopussa paremmakseen. Helpossa elämässä ei voinut jälleen kerran kuin ihailla Siiri Rasimuksen kaunista askelta ja varmaa suorittamista.

vanhaakarttaa

Rela-Kurkon järjestäjät kiittävät kurkoilemaan uskaltautuneita suunnistajia. Ensi viikolla jatketaan lakerikengissä ja punaisessa kravatissa Työväen Tanssikurkossa.

Tulokset, Väliajat, Kartat: K, G, S, H

2 Comments

  • Teemu
    Posted 21.10.2016 at 10:00 | Permalink

    Oli kyllä kurkomeininki ja koko rahalla sain (osumia). Pahus vain kun nuoriso karkasi niillä pätkillä joissa pystyi juoksemaan… Mietin tuota risukkoindeksiä vielä että seuraavan kerran kun meinaa numerot loppua kesken niin käytetään logaritmista asteikkoa. esim eilisen aluskasvillisuuden ja raivuujätteen voisi kuvata luvulla 4, jossa entinen kymppi vastaa logartimisen asteikon ykköstä. Vähintäänkin hauskaa kuitenkin oli ja laskun katkenneista kengännauhoista lähetän suoraan kurkosponsorille.

  • Rela-Teemu
    Posted 21.10.2016 at 20:42 | Permalink

    Hauskaa oli myös karttaa tehdessä, kolusinhan kaikki sellaisetkin paikat minne ei edes kurkoja uskaltanut päästää. Ainoastaan ykkösvälin tummanvihreä bambuviidakko jäi kartoittamatta, sinne kun ei keskikesällä ollut mitään asiaa. Nyt kun kävin rasteja viemässä ja lehdet olivat pudonneet “bambuista” niin siellä näytti olevan joku pistekumpare viidakon keskellä. Pitääpä käydä se merkkaamassa jotta on seuraavillekin ratametsureille uusia rastipisteitä tarjolla.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *