Vuoden 2005 KurkoCup starttaa
PISTETILANNE
Spekuhärveli

1. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Karttapala
2. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Reittihärveli
3. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Rata 2
4. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Reittihärveli
5. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Reittihärveli
6. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkoilurata
7. osakisa:
Tulokset
Väliajat
GPS-sivut
8. osakisa:
Tulokset
Väliajat
9. osakisa:
Tulokset
Väliajat

Suunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998

KurkoCup ohjelma

7.12.2005
KurkoCup on ratkennut

Vuoden 2005 KurkoCup-Finaali käytiin Roninmäen vaativissa kivikoissa. Varsinaista jännitysnäytelmää ei pistetilanteen osalta saatu enää aikaan, koska Juhis-Huhtasen poisjäännin myötä myös Kurkojen sarjan voitto oli selvä jo ennen lähtöä. Tiukasti kuitenkin miehet taistelivat viimeisen osakilpailun voitosta ja kanssakilpailijoiden ihailusta. Illan kurko oli Jussi Hietala, joka napsautti itsensä telkkänä ensimmäisenä toiseksi viimeiselle rastille ja piti takaa-ajajat kurissa maaliin saakka. Toinen oli Pais Ikonen, joka samalla nosti itsensä hopealle yhteispisteissä. Vain muutaman sekunnin jäivät Jammu Lakanen ja Kurkosarjan kokonaisvoittaja Kurko-Grand-Old-Man Jones Kahelin.

Kurkottarien sarjassa Merja Rantanen oli lähes yksin matkassa Minna Truphosen lähtiessä puoli tuntia yhteislähdön jälkeen tavoittamaan karkulaisia. Minnan kuskina matkalla kisailupaikalle kunnostautui VV, joka haki vauhtia viime viikon kurkoilun lähtöpaikalta Nojosniemestä. Merjalle Kurkottarien osakilpailuvoitto ja koko sarjan voitto lähes maksimipistein.

Gubbe-sarjan kokonaiskisan kotiin kolannut Pasi Martikainen jätti päätöskurkoilun väliin ja näin podiumille kipusi Jouni Savelainen. Nopos-Pekka kyllä yritti maaliintuloa reilusti aikaisemmin, mutta valitettavasti rillit olivat sen verran pahasti huurussa, että pari rastia oli jäänyt välistä. Ei auttanut Pekkaa sekään, että kävi maaliintulon jälkeen hakemassa vielä puuttuvat leimat. Kurkoilussa kun ei armoa tunneta.

Junnuissa Markku Oikarinen jatkoi vakuuttavaa menoaan ja onnistui ainoana keräämään maksimipisteet junnukurkosarjassa. Lopputuloksiin laskettiin 7 parasta suoritusta ja Markun sarakkeesta löytyy 7 voittoa. Vakuuttavaa kurkoilua!

Voittajat sarjoittain:

Kurkot
1. Jones Kahelin 96 pojoa
2. Pais Ikonen 81
3. Juhis Huhtanen 73,5

Kurkottaret
1. Merja Rantanen 135
2. Jenni Uusimaa 64,5
3. Maaret Rantanen 49

Gubet
1. Pasi Martikainen 122
2. Pekka Noponen 109
3. Jouni Savelainen 103

Junnut
1. Markku Oikarinen 140
2. Sami Anttonen 113
3. Sari Anttonen 111

Ja tässä vielä kurkofiiliksiä Ronimäestä:

Kohta päästään irti
Jussi tulee ja vie voiton, Paisin lamppu näkyy taustalla
Merja vei ansaitusti pytyn

Eero esittää seuraavassa kurkoilupesun...
Pesuun valmistaudu!
Tehokasta kieriskelyä...
Puhdasta tulee...
Ensi vuonna sitten taas uudestaan...

5.12.2005
Kurko-Finaali lähestyy

Kurko-Finaali lähestyy ja järjestelytoimikunta tekee hartiavoimin töitä ikimuistoisen päätöksen eteen. Tässä vaiheessa julkaistaan paljon tärkeää tietoa sisältävä Walvojan lausunto. Lue lausunto tästä linkistä ja ole paikalla kurkoilemassa keskiviikkona klo 18.
30.11.2005
Rule # one - leimaa oikealla rastilla

Nojos-kurkossa saatiin kauden ensimmäinen todellinen yllätys - ei yhtään hyväksyttyä suoritusta Kurko-sarjassa. Kaikkihan tietävät KurkoCupin salaisen säännön: "älä suunnista - yritä vain päästä letkan kärkeen". Tällä kertaa se koitui koko Kurko-klaanin tuhoksi. Perhoslenkkien jälkeen pienellä karkumatkalla olleet Puttonen-Perä-Heikkilä vilkuttelivat valoja matkalla toiseksi viimeiselle ja takaa-ajoryhmä teki hartiavoimin töitä tilanteen korjaamiseksi. Valitettavasti jäniksilläkin oli kiire ja ensimmäisenä vastaan tullut rasti kelpasi leimauksen arvoisesti. 200m väärässä paikassa. Takaa-ajajat ottivat leiman samalta rastilta ja tekivät vielä niin hienon polun tuolle lipulle, että koko jälkijoukko erehtyi samalla tavalla. Rest is history.

Lyhyemmällä radalla ei samanlaista tohelointia nähty. Suunnilleen kaikki kävivät sillä oikealla 2. viimeisellä rastilla. Kurkottarien nopein oli Merja, joka sai tällä kertaa emitinsä toimimaan. Gubbe sarjan paras oli saman letkan Tarmo Tyynelä ja näiden välissä maaliin syöksyi myös junnujen nopein Markku Oikarinen.

GPS-Pekan ja Jonesin reitit saat taas kerran Pekan GPS-sivuilta löytyvien ohjeiden ja ohjelmien avulla täältä.

Kurkopisteissä päädyttiin sellaiseen tilanteeseen, että kolmen sarjan lopputulos on ratkennut: Kurkottaret voittaa yliylivoimaisesti Merja Rantanen, Gubet vie Pasi Martikainen ja Junnut myös selvästi Markku Oikarinen. Miesten sarjassa vain Juhis Huhtasella on mahdollisuudet Jonesin lisäksi kokonaiskilpailun voittoon.
23.11.2005
Vauhtikurkoilua Valkolassa

Jarkko painaa mustissaValkolan Kurko-osakilpailussa pistelivät kurkot näppärästi 9,2km radan vajaaseen 53 minuuttiin. Kärki ei ollut mitenkään yllättävä, Jammu Lakanen kiilasi ykköseksi, Jones jäi 2 sek ja Jou 5 sekkaa. GPS-Varis otti monta arvokasta päänahkaa neljännellä sijallaan. Kurkottarien sarjassa saatiin uusi kuningatar, kun ensimmäisenä maaliin rynnineeltä Merja Rantaselta puuttui peräti kolme leimaa. Merja ei toki ollut vilpillisesti yrittänyt oikaisua vaan jostain syystä leimausläpyskään ei jäänyt tahraa joka pisteeltä. Marttiina Joensuu nappasi täyden potin, Laura Hokka ja Jenni Uusimaa veivät loput pisteet.

Gubbe-sarjassa Harri Mehto niputti kilpakumppanit ja junnujen nopein oli Sami Anttonen.

GPS-Pekan ja Jonesin reitit saat Pekan GPS-sivuilta löytyvien ohjeiden ja ohjelmien avulla täältä.

Pistetilanteessa saatiin vähän elämää, kun Juhiksen poissaollessa Jones siirtyi 4. kakkostilan turvin kärkeen. Seuraavassa osakisassa tipahtaa jo heikoin tulos ulos, joten kärjessä saattaa vielä kahdessa viimeisessä kurkoilussa tapahtua muutoksia. Kurkottarissa Merja jyrää edelleen vaikka tänään tulikin hylsytuomio äänekkäästä ja painokelvottomasta protestoinnista huolimatta. Martikaisen Pasi hallitsee edelleen Gubbe-sarjaa, mutta Nopos-Pekalla on vielä hyvät saumat kiriä ero kiinni. Junnuissa Oikarisen Markku jatkaa kärjessä, hylsytön sarja varmistanee kokonaisvoiton.
Lähdössä vipinää, Marttiina taitaa vähän luntata


20.11.2005
Maistiaisia päätöskurkoilusta

Kaikkihan tietävät, että viimeinen eli 9. kurkoilu tulee olemaan todellinen nautinto lumisessa Roninmäessä Kurko-Hall-Of-Fame-ratamestari Reimanin tarjoillessa parastaan. Ja näin hiihtokauden alkajaiseksi onkin Kurko-organisaatio päättänyt julkistaa kisan rataprofiilin. Tässä on vielä hyvää aikaa 2½ viikkoa säätää päivittäistä lenkkireittiä siten, että se napsahtaa kohdilleen päätöskurkoilun profiilin kanssa. Klikkaa allaolevia kuvia, niin saat täysikokoisen version.

Profiili Vanha kartta

16.11.2005
Jammu tuli ja kuittasi

Alkukurkoilut väliin jättänyt Jani Lakanen kuittasi 6. kurkoilun voiton. Peli ratkesi lopullisesti viimeiseen reitinvalintaan, jonka Jammu kiersi tien kautta voittoon. Tiukaa vastusta tarjoillut Pais jäi suoralla valinnallaan pohjasta kiinni harvennushakkuisiin. Niinpä tievalinnan avulla kakkospallin veikin Tuomas Kari ja kolmoseksi kurvaili Timbe Joensuu.
Jammu niiaa
Kurkopisteiden kärkikaksikolla oli hiukan haaleampi päivä. Juhis Huhtanen ampui viimeiseltä rastilta väärään suuntaan ja sai tyytyä 6. sijaan 3.03 Jammusta. Vielä ohraisemmin kävi Jones Kahelinille, joka katosi jo hajontalenkkien aika ja pystyi loppumatkalla paikkaamaan itsensä vain 12. sijalle.

Mysiö-Kurko opettikin nöyryyttä oikein olan takaa. Valokuvasuunnistuksessa paras oli Timbe, joka sai lähdön ja maalin lisäksi 5. rastia kohdilleen. Ja tämä oli paras saavutus...

Naisten sarjassa nöyryyttä opetteli tähän asti Kurkoilussa voittamaton Merja Rantanen, joka jäi lähes 5 minuuttia Jenni Uusimaasta. Enemmän Merjaa tosin harmittanee se, että saman radan kiertäneen Gubbe-sarjan voittajan Pasi Martikaisen päänahka on ollut tänä syksynä lähes itsestäänselvyys. Aina ei voi voit... jne. mutta nyt tuli turpiin 12½ minuuttia. Tukka lähtee! Gubeissa toinen oli Nopos-Pekka ja kolmas Jarmo Oikarinen. Junnuissa Markku Oikarinen jatkoi voittoputkeaan.
Maalissa höyrytään

13.11.2005
Ilmaisia kurkopisteitä jaossa!

Kurko-organisaatio sai myönteistä palautetta taannoisen Aittovuoren osakilpailun harjoittelumahdollisuuksista ennen kilpailua. Nyt organisaatio jatkaa samalla linjalla, mutta suosii tällä kertaa vain siistiä sisäharjoittelua. Voit pohtia oikeita reitinvalintoja keskiviikoksi kotisohvallasi. 14 rastilippua, lähdön ja maalin löydät yhden hajonnan osalta kuvina täältä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden olla paljastamatta kahta paikkaa, jossa emittiä tulee myös käyttää leimasimessa. 6. rasti

Eikä siinä vielä kaikki - 14 rastia, lähdön ja maalin Mysiönmäen kartalle oikein sijoittaneiden kesken arvotaan 10 kurkopistettä. Arvontaan osallistumiseksi toimita kartta merkintöineen järjestäjille viimeistään keskiviikkona 16.11. klo 17.45. Muistathan kuitenkin, että Mysiönmäki on harjoituskiellossa kurkostarttiin asti.

Jotta homma olisi hiukan helpompaa, kuvat on otettu päivänvalossa. Jotta homma olisi hiukan vaikeampaa, mitään kuvaussuuntia ei ole paljastettu.

9.11.2005
Paisin vuoro Naissaaressa

Ensimmäisen kurkoilun kärkimies Pasi Ikonen nappasi syksyn toisen voiton Naissaaren keskimatkan Cupissa. Kaapro Häkkisen kurkohajonnat eivät aivan purreet vielä ensimmäisellä rastilla ja ilmassa leijuikin hylkäyksen uhkaa Paisin kortista puuttuneen ykkösleiman vuoksi. Onneksi järjestäjät olivat varanneet satelliittivideokuvauksen ykkösrastin päälle ja näin voitiin juryssä tyytyväisin mielin Paisin suoritus hyväksyä vaikka muutama demari katsoi aiheekseen asiasta napista. Kakkosrastin jälkeen porukka hajosikin sitten tehokkaasti ja maalissa erot olivat poikkeuksellisen suuria. Hietalan Jussi kömpi maaliin 1½ minuuttia Paisin jälkeen. Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, jonka selvitti edukseen Jonne. Pais tuli ihan yksin Tässä letkassa musta pekka jäi käteen Jarnolle, joka yritti ylittää kanavan kartan mukaan eikä huomannut reitille järjestäjien toimesta tuotua n. 5m leveää siltaa. Yhteispisteissä Jones kuroi tarkasti Juhiksen etumatkan. Pais hyppäsi sijalle 3.

Kurkottarissa Rantasen Merja piti taukoa ja reilun voiton takoikin Marttiina Joensuu. Gubeissa voiton vei pienen tauon jälkeen Martikaisen Pasi ja vahvisti samalla johtoaan yhteistuloksissa. Emitin puutteesta kärsinyt Savelaisen Jouni oli ehkä toinen tai sitten kolmas Noposen Pekan jälkeen. Protestiaika tästä järjestyksestä on vielä auki. Junnuissa Oikarisen Markku voitti neljännen kerran peräkkäin ja karkasi 14 pisteen johtoon.

Variksen Pekan GPS-härvelit olivat käytössä kisan aikana Pekan ja Jonesin kantamana. Jos haluat tutustua otoksiin, vierailepa Pekan GPS-kokeilusivuilla, lataa ohjelma ja ihmettele.

Ensi viikolla kurkoilu jatkuu Mysiönmäen metsämaastoissa.

2.11.2005
Kärki alistaa

Merja ja 4. piikki Sippu-Kurko ei tuonut mitään uutta kuun alle. Lapin hiihtoreissun heivannut Juhis tuli Jonesin kiusaksi mukaan ja nappasi jo neljännen kerran piikkipaikan (kolmannen hyväksytyn). Ja tietysti toinen oli Jones. Eroa oli 5 sekuntia. Onneksi prinssit sentään vaihtuvat, Mikko Patana napsi kolmannen sija ja Tuomas Kari neljännen. Pasi Ikonen oli 5.

Vielä ennen kolmanneksi viimeistä rastia Jones oli pienen pienellä karkumatkalla, mutta kivi mäen päässä pyöräytti Jonesia sen verran, että Juhis-juna kuittasi edelle. Lopussa koiteltiin kärkimiesten hermoja ja kiriä 800m pururatapätkällä välillä metsään loikaten. Matkalla viimeiselle rastille Juhis sai ratkaisevan eron aikaiseksi ja kurkoili itsensä tukevampaan johtoon yhteispisteissä.

Kurkottarien sarjassa Merja Rantanen jatkoi vakuuttavaa sarjaansa ottamalla jälleen voiton. Tosin tälläkin kerralla Merjan oli tunnustettava yksi lerppakurko nopeammaksi, kun Nopos-Pekka ehti tällä kertaa lähtöpaikalle aikataulussa. Junnuissa Markku Oikarinen vei kolmannen peräkkäisen piikkipaikan.
Tästä se lähtee

26.10.2005
Juhis vie, muut vikisevät

Hiihtomaan KurkoCupin osakilpailu oli nimensä veroinen. Keli oli violetin Rexin, tosin jokunen saattoi yrittää sitkeillä Roden vaalean sinisellä. Illan erikoisuus oli micr-O osuus, joka ei yllättänyt kokeneimpia turskanvastustajia.

Illan pyssy oli Juhis Huhtanen, joka teki suoran hattutempun ekana maaliin saapuneista. Ja kuten viime viikolla - toisin kuin toissa viikolla - tälläkin kertaa emitistä löytyi oikea määrä oikeita leimoja. KurkoCupin Grand Old Man Jones Kahelin jaksoi edelleen vääntää ja jäi Juhikselle vain 3 sekuntia. Lapualaisooppera säesti Juha Sorviston ja Jussi Hietalan voimalla. Juhis siirtyi yhteiskisan kärkeen, Jones vaanii 6 pisteen päässä.

Kurkottarissa matkassa olivat vain Rantasen Merja ja Kihströmin Kirsi. Merja karkasi Kirsiltä ja gubeilta ja tuuletteli maaliin ylhäisessä yksinäisyydessä. Hattutemppu myös Merjalle ja vieläpä hyväksytyin leimoin.

Gubbesarjan nopein oli Noposen Pekka, mutta myöhästyttyään 18min lähdöstä sai 3 minuutin aikasakon ja näin kärkeen nousi uusi mies Jämsän suunnasta. Panu Kärkkäinen kuittasi gubet 4 sekunnin erolla ennen Aution Mattia. Gubbe-sarjan yhteispisteiden kärjessä jatkaa Martikaisen Pasi, joka nappasi kolmannen sijan. Junnuissa nopein oli toistamiseen Markku Oikarinen. Eka kisan voittaja Sari Anttonen pitää kuitenkin edelleen kärkisijaa yhteispisteissä.
19.10.2005
Pohjamudista pintaan

Kotasen eli Kyrvänperän KurkoCupissa viime viikolla hylsysarakkeeseen parkkeeranneet Juhis ja Jones olivat viikonloppuna (tod.näk. lauantaina) juoneet oikeat matolääkkeet ja olivat täysin ylivoimaisia - etten sanoisi murskaavan ylivoimaisia - toisessa KurkoCupissa. Juhis onnistui loppukiihdytyksessä sen verran sutjakammin, että nappasi puolen pisteensä seuraksi 20 ihanaa kurkopistettä. Kärkipaikka yhteispisteissä ei kuitenkaan herahtanut, koska Pais Ikonen onnistui turvaamaan 15. sijallaan yhden täyden pisteen. Pais ei ollut täysin tyytyväinen tämän illan suoritukseensa.

Maaret vetää veripalttuaEero fiilisteleeKurkottarien kotkot-sarjassa Merja Rantanen jatkoi vakuuttavaa menoa ja otti selvän voiton ennen veripalttua matkan aikana nauttineesta isosiskostaan. Merjan kommentti maalissa oli Gubbe-sarjan voittaneelle Pekka Noposelle hiukan murhanhimoinen "Prkl, peesasit melkein koko matkan". Järjestäjien mukaan kyse ei kuitenkaan voinut olla yhteistyöstä, koska ainoalla reitinvalintavälillä Pekka Nopsakinttu valitsi kiertävän valinnan tien kautta. Pasi Martikainen oli toiseks paras gubbe ja on tukevasti kärkipallilla Alonson tyyliin.

Junnuissa Markku Oikarinen hyppäsi kurkoiluun mukaan ja vei 20 pistettä. Sari Anttonen sai tunnustaa pojat paremmaksi Kotasella mutta johtaa sarjaa vielä selvästi.

15.10.2005
KurkoCup teki sen taas

Järjestelykoneisto huolestui Hylsyvuoren hylsyurakasta niin pahoin, että päätti julkistaa kolmannen kurkoilun radan etukäteen ettei tapaus toistu. Rataan kannattaa tutustua huolellisesti ja suotavaa on, että maastossa käydään tekemässä ajolinjavertailuja jo etukäteen. Rastimääritteistä on pääteltävissä millä rasteilla on kyseessä Microkurkoilu. Vaikka etukäteisharjoittelu onkin sallittua, omien heijastimien ripustelu on ehdottomasti kiellettyä. Turvallista kurkoilua!
15.10.2005
Tulospalvelu parantaa kuin sika juoksuaan

Lehtimäen Pasi teki taikatemppuja ja ensi keskiviikon Kurkoilun tulospalvelu saattaa toimia ennennäkemättömän luotettavalla tavalla. Kiitokset Pasille! Tässä vielä ohje kurkoilijalla oikeasta toimintatavasta:
1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin) ja sen lisäksi MTR:ään. Näin saadaan varmasti tulokset aikaiseksi.
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

14.10.2005
Kurkohajonnat

Riihivuoren alkureitin kurkohajonnat osoittautuivat sangen vaativiksi. Oheisesta karttapalasta näet alkureitin hajontasysteemin. Rasteillahan ei turhia koodeja ollut, kurkoilijan tulee osata leimata omalla pisteellään. Eniten hylsyjä aiheutti rasti 31 (notko), joka kuulema näytti pimeässä jyrkänteeltä ja siksi rastin 48 hajontalaiset nappasivat siitä leiman. Hyi hyi!

13.10.2005
Spekuhärveli avattu

Vasemmalla valikosta Ekana-Maalissa-Hylsy-Juhiksen alta löytyy Spekuhärveli, johon voi jokainen käydä vuodattamassa tuntojaan epäonnistuneen/onnistuneen suorituksen jälkeen. Ja palautettakin voi antaa. Kunhan se on positiivista.

13.10.2005
Ensimmäinen Kurkoilu Hylsyvuoressa

Kauden ensimmäinen Kurkoilu käytiin Hylsyvuoren maastossa. Ratamestari ei haluaa nimeään julkisuuteen, mutta Puttonen on kuitenkin sitä mieltä että hylsyjen suuri määrä johtui kyllä kuolaavista kurkoilijoista eikä sadistisesta ratamestarista.

Tulospalvelun kanssa oli jälleen kerran pientä haastetta ja niinpä aukottomasti ajat voidaan todistaa vain ensimmäiseltä rastilta maaliin. Kun ensimmäinen rastikin oli hajonta, mitään ei voida aukottomasti siis todistaa. Se voidaan todistaa, että väärillä rasteilla on käyty oikein urakalla. Tuloksissa onkin merkitty hylkäyksen käyneillä kohtalon rasti/rastit. Tuloslistassa on myös merkintä +, jos aika on saatu koneesta laskettua oikein. ?-merkillä varustettujen kohdalla on käytetty kurkoharkintaa. Osalla kilpailijoista saatiin jopa väliaikojakin ymmärrettävään muotoon.

Jos joku haluaa kiistää tulosjärjestyksen ja löytää 10 hyvää luotettavaksi tunnustettua todistajaa, niin lähestyä saa. Lähinnä ratamestaria.

Ensi viikolla kurkoilu jatkuu Kotasen maastoissa. Tarjolla on ainakin perinteistä tulospalvelua sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
1. ke 12.10. klo 19 Riihivuori
2. ke 19.10. klo 19 Kotanen
3. ke 26.10. klo 18.30 Hiihtomaa
4. ke 2.11. klo 18 Sippulanniemi
5. ke 9.11. klo 18 Naissaari
6. ke 16.11. klo 18 Mysiönmäki
7. ke 23.11. klo 18 Valkola
8. ke 30.11. klo 18 Nojosniemi
9. ke 7.12. klo 18 Roninmäki

Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen yhteislähtökilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä.

Sarjat:

Neljä cupsarjaa, miehet (kurkot), naiset (kurkottaret), gubet (lerppakurkot) (yli 40-vuotiaat) sekä nassikkakurkojen sarja (alle 16-vuotiaat).

Lähdöt:

Tapahtuvat yhteislähdöllä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla, kurkosprinttiä ja micrOkurkoa.

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla. Rekisteröitymättömät, videoidut leimaukset hyväksytään toisin kuin 10milassa.

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mitaakaavat 1:2000-10 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa.

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 4 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia hintaan 25€, joka sisältää kaikkien yhdeksän kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Palkinnot:

Kurkocupin yhteiskilpailussa kilpaillaan arvokkaista kiertopalkinnoista. Vuodelta 2004 kurkotitteleitä puolustavat Jouni Kahelin, Mia Taini (os. Junnola), Pekka Noponen. Riku Martikainen ei voi pikkukurkojen mestaruutta puolustaa, ikää on jo liikaa.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan seitsemän (7) parhaan kilpailun pisteet.

Tasapelin kohdatessa eniten voittoja kerännyt voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä verrataan kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

Toimihenkilöt:

Cupin koordinaattori, Jouni Mäkäräinen p. 050 5167865 E-mail: jouni.makarainen_kanetti.fi
Tulokset ja tiedotus, Jyrki Saarivaara p. 040 5454469 E-mail: jyrki.saarivaara_kolumbus.fi

Nasevaa kurkoilua!

Kohta päästään irti

<