Kohta päästään irti
Kurkopisteet
Reittihärveli
Spekuhärveli
KurkoCup ohjelma
GPS-seuranta

1. osakisa:
Tulokset
Tulokset hajonnoittain
Väliajat
Kartta
2. osakisa:
Tulokset
Tulokset hajonnoittain
Väliajat
3. osakisa:
Tulokset
Väliajat
4. osakisa:
Tulokset
Väliajat
5. osakisa:
Tulokset
Väliajat
6. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kartta
7. osakisa:
Tulokset
Väliajat

Suunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2005
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998


25.11.2006
Kurkofinaali toi odotetut voittajat
Jones selittää viimeisen rastin virhettä
Vuoden 2006 kurkoilun päätöskilpailu juostiin Mannilassa. Jännitystä riitti kahmalokaupalla pääsarjoissa, kun ennakkoon kovimmat nimet viihtyivät maastossa tavallista kauemmin. Loppujen lopuksi kokonaistilanteessa ei yllätyksiä koettu, Pais Ikonen vei kurkot ja Merja Rantanen Kotkottaret.

Läheltä tosin piti molemmissa sarjoissa. Kurkojen sarjassa Pais Ikosen vetämä hajonta nykäisi ensimmäisellä perhosella kunnon kiemuran ja näin Pais selvisi maaliin vasta kuudentenä. Toisen letkan kärjessä viilettivät Jones Kahelin, Jou Lakanen, Antti Anttonen, Aapee Kaivosaari ja Tuomas Kari. Viimeiselle rastille oli Jones tulossa piikissä, mutta erehtyi puskassa katsomaan vasemmalle ja peli oli menetetty. Mädi ja Nandi olivat tarkkana ja näin Tuomas Kari otti pitkään kaipamansa Kurkoilun piikkipaikan. Nandi jäi 2 sekuntia ja Jones 2 lisää. Aapee oli neljäs ja Jou viides. Mädin piikki riitti nostamaan Ankkurin kokonaiskisan kolmanneksi ohi Aapeen. Pais tuli toisen letkan kärjessä kuudentena maaliin 47 sekuntia kärjestä. Tämä riitti kuitenkin KurkoCupin kokonaisvoittoon. Mr KurkoCup Jones Kahelin oli lyöty.

Kurkotarien sarjassa Merja Rantanen tarvitsi kokonaiskisan voittoon vähintään seitsemännen sijan. Merja tekikin tarkkaa työtä sykerajoittimen kanssa ja saapui maaliin juuri seitsemäntenä. Peli ei kuitenkaan mennyt liian jännäksi, koska kovin kilpakumppani Sari Anttonen ei aivan pystynyt piikkipaikkaan tällä kertaa. Edelle ehtivät Sanna Taina ja Laura Hokka. Laura Häsä oli neljäs.

Gubbekisassa Matti Autio otti toisen osakilpailuvoiton, mutta Pekka Noponen oli vain kaksi metriä jäljessä ja kuittasi kokonaiskisan voiton. Junnuissa ei tällä kertaa ollut ketään matkassa, Markku Oikarinen olikin varmistanut jo kokonaisvoiton ennen päätöskisaa.

Kurkovideo finaalista (50MB .WMV)


Lähdössä iloisia miehiä
Mädi vei ja Nandi oli toinen
Gubbemestarit Matti Autio ja Pekka Noponen
Vihdoinkin Jones on kaatunut!
Merja nappasi taas mestaruuden
Maalissa selitellään

Ensi tiistain Sportmagasinet (YLE FST klo 21.00) kannattaa katsoa, luvassa on myös vilaus Kurkoilua.

Kiitokset osallistujille, ensi vuonna jo 14. KurkoCup!!

22.11.2006
Ikonen jälleen!

Pais vei jälleen kurkokupin osakilpailun nimiinsä. Pimeällä, sumuisella, hajontarikkaalla ja epäreilulla radalla Pasikin ehti tehdä virheitä, mutta onnistui ajamaan kärjen kiinni ja ohi. Kokonaispisteissä ero seuraavana olevaan Jonekseen kasvoi jo kenties ratkaisevaksi ennen ensi viikon finaalia. Naisten nopein oli Heini Wennman ja cubeissa Timo Karhinen.


Illan "yllättäjät", Ville Sabel(vas.) kiilasi hienosti Teräsmiesten rintamaan. Kaivosaari(oik.) pronssille.

16.11.2006
Pasi Ikonen kasvattaa johtoaan
KurkoCupin 5. osakilpailu juostiin keskiviikkona 15.11 Isolahden maisemissa. Pasi Ikonen otti kauden toisen voittonsa. Kun Jones kahelin taiteili itsensä vasta sijalle yhdeksän, ero Paisin hyväksi kasvoi kerralla monta pistettä. Peli ei kuitenkaan ole ollenkaan vielä pelattu, koska yhteispisteisiin lasketaan viiden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa Kurkofinaali.

Illan kakkonen oli Jonne Lakanen 2 sekuntia Paisista eikä kolmas Mikko Patanakaan jäänyt kuin 4 sekuntia kärkipaikasta.

Gubeissa Pekka Noponen saalisti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja siirtyi yhteispisteissä kärkeen. Taakse jäivät ennen iltaa pisteissä edellä olleet Matti Autio ja Juha Kettunen. Molemmilla oli hylsyilta.

Kurkottarissa matkassa olivat vain Sari Anttonen ja Maaret Rantanen. Sari oli tällä kertaa terävämpi ja nappasi ekan kurkoiluvoiton. Samalla Sari ohitti pisteissä Merja Rantasen. Junnuissa Markku Oikarinen vei ainoana lähtijänä voiton.

Ensi viikolla jatketaan Mysiönmäen uuden karhealla kartalla.

Kurkolähtö!
9.11.2006
Jani Lakanen vei neljännen kurkoilun
Jammu vie KurkoCup 4. osakilpailu käytiin lumisessa Vesalan maastossa. Kurkojen sarjassa saatiin jälleen uusi voittaja, kun Jani Lakanen hoiteli loppukirissä Pasi Ikosen ja Jouni Kahelinin. Pais nousi kuitenkin yhteispisteissä yksin kärkeen. Jones Kahelin vaanii parin pisteen päässä.

Kurkottarien sarjassa nopein oli jälleen kerran Merja Rantanen, jolle seurakaveri Laura Hokka jäi 3.51. Gubbe-sarjassa Pekka Noponen otti toisen perättäisen voiton, mutta ero pistekärjessä keikkuvaan Matti Autioon ei kaventunut kuin 3 pisteellä. Junnukurkojen paras oli tällä kertaa oikeat leimat löytänyt Markku Oikarinen.

Kuva 1 | Kuva 2 | Kuva 3 | Kuva 4 | Kuvat: Ari Saarivaara
Keskittyneitä ilmeitä


1.11.2006
Jones tuli, kahlasi ja voitti
Vuoden kolmas kurkoilu kahlattiin Viratonlammen lumisissa olosuhteissa. Keli pisti porukan tylysti jonoon, vihreällä Rexillä pärjäsi melko hyvin. Lunta oli paikoin yli 30cm. Kuinkahan hauska kurkoilu onkaan tiedossa viikon päästä? Nam!

Jones Kahelin palasi osakilpailuvoittajien himottuun joukkoon. Tiukkaahan se tälläkin kerralla teki, koska 13 kurkoilijaa mahtui 33 sekunnin sisään. Pais Ikonen jäi sekunnin ja Tuomas Kari neljä. Kurkottarien nopsin oli pikku pummeista huolimatta Merja Rantanen, nopein Gubbe taas Pekka Noponen.

Ja tietenkin tälläkin kertaa piti tuhertaa pieni Kurkovideo, tällä kertaa jakson nimi on "IceAge". Löytyy tästä linkeistä: Kurkovideo IceAge (69MB .WMV).

26.10.2006
Juhis game back!
Viime kausien kestomagneetti Juhis Huhtanen tuuppasi Palstonvuoren kurkoilussa itsensä takaisin piikkipositioon. Vanha kilpakumppani Jones Kahelin jäi noin 69cm. Kolmas oli Mikko Patana, neljäs ikinuori Janne Hartman ja viides Juha Sorvisto. Seuraavan letkan toi maaliin Junnu Weckman 2 minsaa myöhemmin. Tässä letukassa olivat myös Pais Ikonen, Tuomas Kari, Aapee Kaivosaari ja Jani Lakanen.

Ratametsuri Jake Puttosen hajonnat aiheuttivat hiukan päänvaivaa ja Palstonvuoren päällä nähtiinkin paikoin ihmepyörintää. Pais Ikonen lähti kärkipaikalta toisen perhosen jälkeen jatkolenkille ja teki 2½ lisäretken. Minna olikin tyylikkäästi Paisin ja monen muunkin edellä perhosten jälkeen. Jatkolenkillä Minna löysi sitten Päijänteen ja hyydytti lamppunsa. Eikä ledikään meinannut jaksaa maaliin saakka. Timbe Joensuu juoksi piikissä 15. rastin ohi 2m päästä. Takana tulleet miehet myhäilivät tyytyväisenä, ottivat leiman ja luikkivat karkuun. Timbe joutui odottamaan 3 minuuttia seuraavaa letkaa, että pääsi takaisin peliin mukaan.

Kurkottarissa Merja Rantanen tuli ja vei voiton. Marttiina Joensuu oli pitkään piikissä, mutta 3 minsan pummi seiskalla tuhosi mahdollisuudet voittoon. Gubet vei Tarmo Tyynelä. Junnuihinkin löytyi yksi kilpailija, Markku Oikarinen selvitti reitin tyylikkäästi maaliin saakka.

Kisan tunnelmia pääsee haistelemaan Kurkovideosta, joita löytyy näistä linkeistä: Kurkovideo isompi (34,5MB .WMV) | Kurkovideo pienempi (13,5MB .WMV). Jos videon framerate tökkii, niin lataa pätkä ensin koneellesi... Reittihärpäkekin on kohta tulossa.

18.10.2006
Pais Ikonen ekan kurkoilun kingi

Ensimmäinen kurkoilu juostiin kuulaassa syysillassa Kanavuoren vanhalla varikolla. Luolissa ei tällä kertaa juostu, mutta ihan tarpeeksi pimeää kuitenkin oli. Lähes tasamaan kisan nopein oli mies ilman kompassia. Pais ratkaisi kisan pohjoisosan lenkillä omalla reitinvalinnallaan. Koska reittihärveliä ei taaskaan ole tarjolla, saatte arvailla mikä se oli. Maaston liukkaus oli pakottanut ratamestarin vähän helpotettuun rataan ja siitä syystä vain yksi kurkoilija päätyi paikattavaksi. Yllätyksen matkalla kilpailijoille aiheutti liukuportti, jonka ensimmäiset kurkot kiersivät sananmukaisesti yläkautta. Onneksi Averell Puttonen osasi myös avata sen... Osallistujia ensimmäinen startti keräsi kiitettävästi yli 69. Tulokset ilmaantuvat kunhan ne saadaan kaivettua bittimössöstä esiin.

Kuva 1 | Kuva 2 | Kuva 3 | Kuva 4 | Kuva 5 | Kuvat: Ari Saarivaara
Pais vei, muut eivät

25.10.2006
Kurkoilun GPS-seuranta ja reittihärvelin ohje
GPS-Pekka on taas kerran viritellyt ihmehimmelinsä pystyyn ja niinpä kotikatsomossa päästään jälleen nauttimaan kurkoilusta. Ohjeet seuraamiseen ja tarvittavat ohjelmat löydät Pekan GPS-sivuilta. Rentouttavaa seurantaa!

Ohjeet reitin piirtämiseen Reittihärvelissä: Valitse oma rata, piirrä. Anna ainakin loppuaika muodossa mmmss, eli esim 5522, muuten ei suostu tallettamaan rataa! Voit antaa myös kaikki väliajat, mutta muista antaa juokseva aika rasteittain (siis sama kuin Tilanne rasteilla-taulukossa yleensä).


1. ke 18.10. klo 19 Kanavuori Kaapro Häkkinen
2. ke 25.10. klo 19 Teränmaan metsämannut Jake Puttonen
3. ke 1.11. klo 18 Viratonlampi Kari Hytönen
4. ke 8.11. klo 18 Vesala Jarmo Oikarinen
5. ke 15.11. klo 18 Isolahti Antti Häkkinen
6. ke 22.11. klo 18 Mysiönmäki Timo Joensuu
7. ke 29.11. klo 18 Mannila Pasi Liuha

Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen yhteislähtökilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä.

Sarjat:

Neljä cupsarjaa, miehet (kurkot), naiset (kurkottaret), gubet (lerppakurkot) (yli 40-vuotiaat) sekä nassikkakurkojen sarja (alle 16-vuotiaat).

Lähdöt:

Tapahtuvat yhteislähdöllä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla...

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mitaakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa.

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 4 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia venttihintaan 21 €, joka sisältää kaikkien seitsemän kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Palkinnot:

Kurkocupin yhteiskilpailussa kilpaillaan arvokkaista kiertopalkinnoista. Vuodelta 2005 kurkotitteleitä puolustavat Jouni Kahelin, Merja Rantanen, Pasi Martikainen ja Markku Oikarinen.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan viiden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa