Kurkopisteet
SpekuhärveliSuunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2010
Kurkocup 2009
Kurkocup 2008
Kurkocup 2007
Kurkocup 2006
Kurkocup 2005
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998
24.11.2011
Pillit pussiin

Vuoden Kurkofinaali pidettiin Teränmaan alpeilla mukavassa vesisateessa. Ratamestareista ja säästä huolimatta paikalle oli uskaltautunut runsas osallistujajoukko, eikä tälläkään kertaa kukaan uskaltanut moittia järjestelyjä - kummallista porukkaa.

Kurkojen raastavan radan selvitti nopeimmin Pasi Ikonen, joka voi viedä kurkopokaalin kotiin - kunhan se löytyy. Kakkossijalle venyi Petri Saari, uusvanha Teräsmies Halssilasta. Kolmanneksi sijoittunut Petteri Huikko varmisti hyvällä suunnistuksellaan cupin kakkossijan. Muita päivän voittajia olivat Ossi "Gubbe" Heikkilä, Merja "Kurkotar" Rantanen ja Aleksi "Nassikka" Ilmonen. Samat nimet veivät myös cupvoitot, joten kurkoilut olisi voitu ratkaista voittajien osalta pelkästään finaalien perusteella. Ehkä ensi vuonna sitten vain yksi osakilpailu? Jos olette eri mieltä, niin laittakaa mielipiteenne spekuhärveliin.Tämän vuoden kurkoiluista jää historiaan monta asiaa. Pasi Ikosen meno on ollut vakuuttavinta kurkohistoriassa, mutta kunniamaininnat annetaan tässä yhteydessä myös prinsessoille uudesta aluevaltauksesta ja Aleksi Ilmoselle erittäin vakuuttavasta menosta sarjassa H14. Ja eiköhän anneta pienen pienet kunniamaininnat ihan kaikille osallistujille.

Tuloksissa on vielä pienen viilauksen tarvetta esim. Hirvaskurkon osalta, mutta saapa nähdä, korjataanko niitä koskaan... Tulokset kun eivät ole kurkokonseptissa se tärkein juttu.

Kiitoksia kaikille! Nyt pillit pussiin ja akut lataukseen.

Touhon kuvia
20.11.2011
Ohjeita finaaliin

Viikot ovat vierähtäneet ja on aika ladata lamput Kurkofinaaliin. Kokonaispisteiden osalta tilanne on kutkuttava ja finaalissa kannattaa olla paikalla, mikäli aikoo voittaa kultaa tai kunniaa tämän vuoden kurkoiluissa. Muistakaa, että finaalin pisteet lasketaan yhteistuloksiin joka tapauksessa!

Kuten luvattiin, finaalissa on luvassa fyysistä rutistusta koko rahan edestä. Vaikka maasto on tällä kertaa erittäin nopea, niin kurkojen 9,11 km ja lerppajunnukurkottarien 6,6 km ovat varmasti riittävät matkat erottamaan jyvät akanoista. Ratojen teemaan on haettu vaikutteita kesän aikana kaukaa Keski-Euroopasta ja esikuvansa mukaisesti myös mäkiä joutuu matkalla ylittämään.

Kartta on tuttu ja turvallinen. Radat on merkitty karttoihin ja rastit tulee kiertää numerojärjestyksessä - paitsi prinsessasarjassa. Rastipisteillä on maastossa emit-leimasin ja rastilippu. Rastimääritteitä ei ole, joten kannattaa olla tarkkana. Pisimmillä radoilla päästään tutustumaan Terän seuramajaan. Majalla ei ole keitetty juomia pitkiin aikoihin, joten kannattaa ottaa omat kuntojuomat mukaan. Maja on merkitty myös lyhyempien ratojen karttaan.

Kilpailukeskus sijaitsee Sulunperän teollisuusalueella, katsokaa tarkka paikka karttalinkistä. Ei siis kannata mennä tällä kertaa Vaajakosken urheilukentälle odottelemaan. Lähtöpaikalle siirrytään johdetusti parijonossa klo 18.00.17.11.2011
Maalikamera ratkaisiHirvaskurkoilu käytiin radoilla, joilla ei juuri polkuja ja teitä tarjoiltu. Kurkosarjassa Jones Kahelin taisteli voiton verissä päin. Ilmeisesti tikkejä ei tarvittu, vaikka Terän vaalea suunnistusasu oli vaarassa värjäytyä punaiseksi. Heikkilän Ossi kuittasi Merja Rantasen lyhyemmällä radalla löytäen maalin nanosekunnin ennen Merjaa. Tästä syntyikin armoton spekulaatio siitä, oliko maali oikeassa paikassa vai ei. Maalikamera oli onneksi paikalla ja sai ikuistetuksi ratkaisun hetket - lopputuloksena sama aika eli ratkaisematon.Ensi viikolla Kurkocupissa palataankin finaalin kunniaksi juurille eli hienoista hajontahässäköistä luovutaan ja annetaan fyysisen hajonnan ratkaista tulokset. Luvassa on pitkiä matkoja ja vähän leimasimia, joista tullaan taistelemaan pitkissä letkoissa armottomasti. Noususummaa on riittävästi eli kannattaa hieroa pohkeet ja reidet hyvään kuntoon ennen starttia. Jääkiekko-otteluiden takia kilpailukeskus on muuttunut Vaajakosken kentältä Sulunperän teollisuusalueelle. Kartta ja maasto on lähes käyttämätön: tänä vuonna alueella on suunnistettu kilpaa vain Kalevan Kierroksen suunnistus, Sadismisuunnistus, iltarastit ja Pönttövuoren Peikkojen yösuunnistusmestaruuskisat - ja joukko muita pienempiä tapahtumia. Rastimääritteitä ei ole, joten koodeista ei tarvitse välittää - kunhan leimaa oikeat rastit oikeassa järjestyksessä.11.11.2011
Tervetuloa HirvaskurkoonJärjestäjät paljastavat tällä kertaa ennakossaan monisanaisesti kaiken oleellisen:

"Hirvaskurko hemmottelee tänäkin vuonna kurkoilijoita uuden uutukaisilla karttapusseilla. Ei siksi, että haluaisimme nähdä viime vuoden tapaan kyyneliin liikuttuneita suunnistajia, vaan siksi, ettemme keksineet vieläkään keinoa ilmaista "Karttoihin ei katsota ennen lähtöä!"-ohjetta kaikkien ymmärtämässä muodossa."11.11.2011
Hiljaa hyvä tulee
Hiihtokurkosta tippuu tällä kertaa tietoa pala kerrallaan. Nyt tarjolla on tulokset ja kartat, väliajat ja juttua ehkä myöhemmin. Ja vilkaiskaapa myös vieraskirjan eli spekuhärvelin kautta kuvat ja videot.

Tuloksista sen verran, että kurkokoordinaattori voitti loppukirissä toisen kurkokoordinaattorin, mutta sillä ei ole yhteyttä tulosten viipymiseen. Onnittelut Veskulle, hieno kiri!6.11.2011
Hiihtokurko ilman lunta?
Hiihtomaa kutsuu kurkokaravaania Aitto- ja Kangasvuorten vuoristomaisemiin taas parin vuoden tauon jälkeen. Olkaa kuitenkin huoleti, mikään ei ole parant... muuttunut. Alueella on tosin tehty melko runsaasti harvennushakkuita parin viime vuoden aikana, etenkin Kangasvuoren puolella, missä kuulemma on joku kolkka vielä harventamattakin. Ei kyllä osunut eteen. Hakkuutähteet voivat paikoin hieman häiritä kiireisimpiä, vaikka niitä onkin ansiokkaasti keräilty kasoihin. Ei kuitenkaan kannata säikähtää, viikon takaiseen Riukukurkoon verrattuna alue on savannia. Muutoinkin kokonaisuutena maaston juostavuus on keskisuomalaisittain vähintäänkin kohtuullinen. Niin, ja pari uutta asuinaluetta on ilmaantunut, yksi kumpaankin mäkeen. Ne on saatu luonnosteltua kartallekin.


Ote kisa-alueen vanhasta kartasta

Ja nyt kun karttaan päästiin, on syytä palauttaa mieliin kurkocupin perusprinsiipeistä se, jossa todetaan kartan olevan kartoittajan/-jien henkilökohtainen (ehkä pitkänkin ajan kuluessa syntynyt) näkemys maastosta, taideteos. Hiihtomaan kartta on kiehtova sekoitus eri tyylisuuntia, surrealismia unohtamatta. Runsaskivisen alueen kivikuvaus on osin epäjohdonmukainen, eikä kannata välttämättä edetä kiveltä kivelle. Johdonmukaista kyllä, sama pätee myös polkukuvaukseen etenkin Kangasvuoren puolella. Siellä aiemmin mainittujen harvennushakkuiden myötä syntyneet ajourat tuhosivat jo muutenkin onnahdelleen polkukuvauksen luettavuuden niin, että ratamestarin ja valvojan lähes yksimielisellä päätöksellä poistimme osasta aluetta polut kartalta kokonaan. Vahvimmat jätettiin että kurkoilijat osaavat pois metsästä. Nyt voi keskittyä olennaiseen.

Ratojen osalta luvassa on melkoista kieputusta ryyditettynä muutamilla pitemmillä, reitinvalintaakin tarjoavilla rastiväleillä. Olkaa tarkkana rastinumeroinnin kanssa, että kierrätte rastit ratanne mukaisessa järjestyksessä eikä kaverin perässä. Kangasvuoren hiukkaskiihdyttimestä selvinneille ratojen loppuosat tarjoavat mahdollisuuksia vielä ratkaista koitos tossulla tai reitinvalinnoilla, parhaat käyttänevät molempia tapoja. Hiihtomaan länsipuolella sijaitseva lumenkaatopaikka on kiellettyä aluetta ja merkitty sellaisena karttaan. Kurkoilla on selvitettävänä 7,3 km:n reitti ja gubet, kurkottaret ynnämuut selviävät 5,6 km:llä. Summa summarum, vaikka lunta emme Hiihtokurkoon ilmeisesti onnistu järjestämäänkään niin ei liene syytä epäillä etteikö tarjolla olisi taas täysipainoista kurkoilua koko rahan edestä. Ja latujakin siis saa tällä kertaa käyttää...26.10.2011
Jones tuli takaisin


Timo "Reiman" Reimanin ja Jari "Yeah" Järvisen totuttuun tyyliin järjestämä Riuku-Kurko pisti monta päätä sekaisin. Hajonnoissa ei säästelty ja muutenkin radat olivat riittävän kurkoja. Suut olivatkin pääsääntöisesti virneessä, kun maaliin vihdoin päästiin.

Moni kurkoilija on ollut huolissaan Mr. Kurko-Kahelinin vaisuista esityksistä Kurko-Tourin alkupuolella, mutta nyt saatiin nähdä tuttua menoa. Tuloksena voitto niukasti ennen Petteri Huikkoa. Pais oli tällä kertaa työkiireiden (?) takia pois lähtöviivalta, joten kurkosarjassa pistetilanne hiukan tiivistyi kärjessä. Muut sarjavoitot menivät melko odotetusti Merja Rantaselle, Janne Hartmanille ja Aleksi Ilmoselle. Kurkoformaatti kehittyi jälleen kuin itsestään, kun prinsessasarjassa nähtiin yksi ritarikin.

Ensi kerralla kurkoillaankin Halssilan hiihtomaassa ja todennäköisesti ilman latuja.

Touhon kuvia
Yeah Järvisen eisiidiisiikuvia29.10.2011
Riuku-Kurkon ennakkopalat, valvojan lausunto ja ohjeita kilpailijoille

Kurko-tour siirtyy urbaanin vuoristoetapin jälkeen taas takaisin tasamaalle ja korpien kätköihin. Ja kuten kurkoilijat hyvin tietävät, niin kiellettyjä alueita pitää kunnioittaa, olipa ne merkitty karttaan tai ei. Tämä muistutuksena heti näin ensimmäisenä. Riuku-Kurkon kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee mediassa viime aikoina muistakin syistä esillä ollut Halsvuori-Lainekallion kivilouhos, jota kurkoilijoita pyydetään välttämään. Kielletty alue on merkitty karttoihin. Tätä pitää tietysti noudattaa myös verryttelyn aikana. Kartta - no sen saa lähtöhetkellä. Työmaaliikennettä ei ole havaittu maastotöitä tehtäessä, mutta mahdollinen liikenne vaatii erityistä varovaisuutta.

Ratamestarin mielenlaadusta saa käsityksen tutustumalla viimevuotisen Pommi-Kurkon hajontoihin. Myös maasto Riuku-Kurkossa vastaa hyvin esikuvaansa, mikä on puolestaan positiivinen asia.

Maasto onkin mukavaa, joskin muutamia harvoja (lähinnä lyhyelle radalle osuvia) tiheiköitä on harvennetttu raivaussahalla aivan äskettäin. Pystyvihreä olisi oikeampi merkki kartassa kuin nyt käytetty virheä. Harvennuksen myötä näkyvyys on parantunut huomattavasti, mutta vaikutus kulkukelpoisuuteen on ollut lähinnä päinvastainen. Eri-ikäisistä metsäkoneurista on karttaan merkitty vain suurimmat.


Riuku-Kurkon kesyttämättömistä erämaista voi löytyä yllätyksiä.

Monimuotoisista hajonnoista johtuen kurkoilijoiden on syytä keskittyä kiertämään rastit oman kartan ilmaisemassa järjestyksessä ja tarkastaa koodit kaikilla rasteilla. Hajonnan lisäksi kilpailijoille on pyritty tarjoamaan myös mahdollisuuksia reitinvalintaan, joskin vain Kurkojen pidempi matka antaa mahdollisuudet pidempien reitinvalintavälien tekoon. Lyhyemmän matkan juoksijoiden runsas osanottajamäärä vaatii kuitenkin hajonnoilta yhtä paljon kuin Kurko-radallakin. Harvoin on myöskään nähty Riuku-Kurkon kaltaista loppuviitoitusta, jonka varaan ratkaisut voi myös jättää. Maalissa kuitenkin leimantarkistuksen yhteydessä tarkastetaan ratakoodit kilpailijoiden kartoista.

Rata on tulostettu kahteen osaan jaettuna rinnakkaisille karttapaloille. Ensin juostava osuus on merkitty karttaan A-kirjaimella ja loppuosa B:llä. Määritteet ovat yhdessä osassa A-osan reunassa. Radan katkokohdassa on normaalit rastiympyrät molemmissa kartoissa (ei kolmiota siis B-osan lähtöpaikassa). Kartan piirustusasu on selkeä eikä epäselvyyksiä pitäisi syntyä. Olkaa kuitenkin tarkkoina pohjoisnuolten kansssa kartan vaihtuessa! Ratapituudet 7,2 ja 4,6 km.

Sääennusteiden mukaan maastossa on tulevana keskiviikkona vähemmän lunta kuin edellisessä Kurkoilussa.

Paikoitustilaa on mukavasti kovapohjaisilla kentillä, jossa suoritetaan myös kilpailijoiden sisäänluku ja emit-korttien nollaus. Talviaikaan siirtymisen johdosta Kurkoilu alkaa jo kello 18:00, jolloin alkaa johdettu 300 m alkuverryttely lähtöpaikalle.

Haastavaa kilpailua kaikille ja tervetuloa!26.10.2011
Stoppia ikä kaikki


Sen verran on asioita jo saatu järjestykseen, että eiköhän tulokset voida julkaista. Kiitokset kaikille asiasta huolta pitäneille! Oppia on jo otettu ja kurkoiluelämä jatkuu.

Kuten kartoista näkyy, fyysisesti armoa ei radoilla annettu ja ajoittain kurkoilijat pääsivät kokemaan alppimaisia tunnelmia yön hämärinä hetkinä. Miehissä saatiin uusi voittaja, kun Jonne kiipi radan nopeimmin. Muilta osin tulokset olivat suurin piirtein odotetut.
Touhon kuvia yön hämärähommista26.10.2011
No time this time

Laajistop ei mennyt ihan putkeen. Ensilumen ladulla mutaisilla suunnistuskengillä juosseiden ansiosta kurko-organisaatiota odottanee iso lasku - ison häpeän lisäksi. Jos jolle kulle suunnistajalle on vielä epäselvää, niin ladulla ei juosta missään tapauksessa, ei varsinkaan maltaita maksaneella ensilumen ladulla. Laajistop-kurkosta ei tällä kertaa julkaista tuloksia eikä muutakaan materiaalia. Ladulla juosseiden on syytä ottaa miehekkäästi yhteyttä ensilumen ladun omistajiin ja sopia hyvityksestä.20.10.2011
Laajistop - top vai stop?

Laajistop-kurko on nimensä veroinen ja ratamestarinsa näköinen. Tällä kertaa ei pärjää pelkällä suunnistustaidolla. Vaikka rastipisteet voisivat olla paljon haastavampia, niin muutama tiukka rastinotatuskin matkan varrelle varmasti ilmaantuu. Laajistop-kurko koettelee jerkkua pakaroissa ja reisissä. Myös pehmoilijat saavat nauttia mäkeä täysin siemauksin. Suunnistuksellisesti koetellaan tällä kertaa reitinvalintavainua. Koska kyse on kuitenkin yösuunnistuksesta, tarjotaan täällä paikkoja yöketuille. Siispä nauttikaa koko yön edestä!

Laajavuoren rinteitä ollaan uudistamassa ja yksi kokonainen rinne sekä yhdysrinne on jo maastoon hakattu. Karttaa on päivitetty niiltä osin, mutta kartassa saattaa pieniä poikkeavuuksia maastoon nähden silti olla. Ole siis tarkkana ja luota maastoon enemmän kuin karttaan. Kurkon perinteitä kunnioittaen tälläkin kertaa ollaan pilke silmäkulmassa yösuunnistuksen riemua täynnä. Kurkomatka on 7,7km ja voittoaika painunee alle 50 min. Pehmosarjassa matka on 4,9km ja voittoaika lienee noin 40 min.

Ja ennen maisemakuvia maksetut mainokset: muistakaahan perinteiset Hervoton 30.10. Jämsässä ja Sadismi 6.11. Vaajakoskella!

Maisemaa keskusrastilta
Auringon lasku
Kuusikkoa20.10.2011
Tasan eivät käy onnen lahjat - ylen runsaasti hylkäyksiä

Iitti vauhdissa

TasaYle-kurko päästiin juoksemaan vesisateessa, vaikka kuu ehti näyttäytyä juuri ennen starttia. Ratamestarin apulaiset olivat edellisiltana käyneet tarkistamassa rastit, mutta moto oli ehtinyt vielä kurkopäivän aikana tuhota yhden rastin. Tästä syystä tuloksiin hyväksyttiin myös he, kenellä ei ollut leimaa ko. rastilta, vaikka leimasin illan kuluessa maasta löytyikin.

Pasi Ikonen jatkaa vahvaa menoaan Kurkoissa, vaikka ehtikin tonkia hukkunutta leimasinta tovin. Pasi lienee asettanut tavoitteekseen valloittaa aikoja sitten kadonneen Kurko-pokaalin maksimipistein. Pasin takana Petteri Huikko ja Jarkko Liuha taistelivat itselleen muut podium-paikat.

Lyhyellä radalla koettiin ennen näkemätön hylkäyssuma. Miltei koko lyhyen radan joukkio leimasi samalla ykkösrastilla, vaikka puolen porukasta olisi tullut poimia oma rastinsa noin sadan metrin päässä. Koodittomuudella sekä samankaltaisella rastipisteellä oli toki osasyynsä. Kunniamaininnan omasta rastityöskentelystä ansaitsevat Matti Hakamäki, Kari Mäki sekä Anne Salomaa, jotka ainoina uskaltautuivat omalle naapurihajonnalleen.

Janne Hartman valtasi Gubbe-tittelin, kuten viime viikolla ennustettiin. Kurkottarissa voiton vei tällä kertaa rouva Kauppi, Riina nimittäin. Vai oliko se Liuha? Nassikkapisteet jäivät jakamatta, koska Tommi Rantala ainoana rohkeana valitsi tällä kertaa väärän letkan ja leimasi ykkösrastin väärin. Tommi saakin ratamestarilta läksyn tulla keräämään ensi viikon Laajistop-kurkosta oikeat leimat.

Aikun kuvia


17.10.2011
Viime hetken virityksiä

Ratamestari apulaisineen kävi viikonloppuna tiputtelemassa rastit maastoon, kun reitti hirvestysporukasta aukeni. Neljä hirveä paineli kisamaastoa aikansa, kunnes siirtyivät Hirvimäentien länsipuolelle.

Maasto oli nautittavan syysraikas, kuten kuvista ilmenee. Suppilovahveroihin ei voinut olla törmäämättä.

Tasan sieni
Suppilosieniä tai jotain

Ylen apuri
Ratamestarin apuri

Kurkometsuri
Metsuri

Valitettavasti kuvan metsuri on viime päivät rymistellyt harvennustöitä kahden hajontarastin alueella suurempien kurkopisteiden toivossa. Kuitupuuta siis löytyy jalkojen juuresta ja maasto muuttui entistä avoimemmaksi - siis metsurille sopivammaksi. Ratasuunnitteluun ja karttatulosteisiin ei tämä ehdi enää vaikuttamaan, mutta onneksi kurkokansa on sopeutuvaista sorttia. Täytyypä kuitenkin käydä tarkistamassa rastit vielä ennen h-hetkeä. Ohessa vielä harvennusalueesta karttapala näytiksi.

Heikonsorttinen opastus löytyy Hirvimäentieltä

Pala


15.10.2011
Sanahirviökurko odottaa

19.10. kurkoletka suunnataan Tasaisenkankaan takaosien nopeakulkuisiin maastoihin. Siitä nimi ”Tasa”. ”Yle” sen sijaan uhkaa tippua nimestä pois, koska kaiken kansan mediayhtiö ei halunnekaan tuottaa ohjelmaa kurkomeiningeistä. Saattaa olla, että Ylennysvuortakaan ei samasta syystä valloiteta.

Kurkoille on tarjolla 7,1 km ja gubbe/kurkotar/nassikoille 5,6 km setti. Näkyvyyttä on paikoin erinomaisesti ja arvatenkin etumaasto loistaa paikoin täynnä lamppuja. Näkyvyyttä paikataan jättämällä heijastimet pois. Oma työ siis palkitaan tälläkin kertaa.

Hajontasysteemin johdosta ja ratamestarin työtä helpottaen rastimääritteet sekä koodit on jätetty tällä kertaa pois. Hajonnat on pilkottu kahdelle karttapalalle – alkupaloiksi ja loppusetiksi.

Kurkopisteetkin saadaan jatkossa. Kiitoksia Raennon Jaskalle ensimmäisistä versioista ja Kohvakan Tuomolle rohkeudesta astua Kurko-organisaatioon viralliseksi pisteiden laskijaksi. Muistakaahan kiitellä Tuomoa ja Jaskaa - yhteistyöllä KurkoCup pysyy ja paranee.

Paukku pamahtaa keskiviikkona klo 19 – be there!


13.10.2011
Pasi ratkoi jämsäläisen himmelin ylivoimaiseen tyyliin

Hutteri ja Nandi

JRV tarjosi sen, mitä lupasi. Loistavilla radoilla ja mukavassa syyssäässä käyty Juoksukurko oli yösuunnistusta parhaimmillaan. Pasi Ikonen näytti taas muille mallia kansainvälisestä vauhdista ja siihen ei ollut muilla mitään mahdollisuuksia. Petteri Huikko otti sekä Nandi Anttosen että eksymisen välttäneen Jones Kahelinin päänahat. Gubbesarjassa Jake Puttonen suunnisti tuttuun tyyliinsä tarkasti ja veti Ossi Heikkilän vanavedessään hopealle. Janne Hartmanin voitto jää siis seuraavaan kertaan... Naisissa Heini Wenmann oli ylivoimainen ja kun Minna Kauppi keskeytti kurkosarjassa, niin Heinistä tuli illan kuningatar. Nassikoiden kingi oli Atte Jurvakainen.

Kurko-organisaattorit Vesa ja Kimmo ovat kantaneet kortensa niin moneen kekoon ja ovat sen verran ylityöllistettyjä, että kurkopisteitä ei lasketa, ellei organisaatioon saada Microsoft Excel -toiminnanohjausjärjestelmän käytön hallitsevaa apuria - kyselty on, mutta vielä ei ole tärpännyt. Hakemukset voi lähettää osoitteeseen kimmo.kaario (auts) gmail.com. Palkkaa ei makseta, mutta kunniaa saa sitäkin enemmän. Ja onhan siinä hyvä mahdollisuus laskea omatkin pisteet hiukan yläkanttiin.
Lisää touhon kuvia

9.10.2011
Juoksennakko

JRV tunnetaan ahkerana kilpailujen järjestäjänä. Tänä syksynä Jämsässä kohotaan aivan uusiin sfääreihin, kun monen vuoden pehmityksen jälkeen seuralle myönnettiin himoittu KurkoCupin osakilpailu. Tapahtumajärjestelyihin on kerralla pistetty paukkuja sen verran tömäkästi, että ranskalaisen visiitin sijaan Jämsän osakilpailu sementoitaneen osaksi jokasyksyistä Kurkokalenteria.

Juoksukurko suunnistetaan Juokslahden nautittavilla kallioilla. Jämsäläismaastoille usein tyypilliset vatukot ja ryteiköt puuttuvat nyt kokonaan. Vauhdikasta menoa onkin luvassa, kun tämä KurkoCupin alkupään osakilpailu päästään juoksemaan sulassa maastossa.

Ratamestarit Panu ja Joonas ovat leiponeet kartan parhaisiin maastonosiin taikinan, josta ei rusinoita puutu. Kurkorata 7,2 km sekä lerppa- ja kurkotarrata 5,2 km sisältävät tarkkaa nypläystä haastavilla reitinvalinnoilla höystettynä. Hajontamenetelmänä ratakaavioissa käytetään päät pyörälle saavaa ”jämsäläistä himmeliä”, johon lisämaustetta tuovat perinteiset tossu- ja virheulottuvuudet. Kaiken kaikkiaan kisa noudattaa jo varsin perinteistä Kurkosapluunaa. Yllätyksiä on siis luvassa!

Juoksukurko stepataan pienellä parketilla. Siksi samoilla jäljillä pyöritään useaan kertaan. Ratamestareiden vinkki on, että kannattaa huolellisesti tarkistaa menevänsä oikeaa rastiväliä. Rastien numerointi loogisesti ykkösestä eteenpäin tässä tietysti melkoisesti auttaa.

Opastus kilpailupaikalle tapahtuu VT:ltä kivenheiton päästä Jyväskylän eteläisimmän kaupunginosan rajalta. Startti tapahtuu yhteislähtönä kello 19:00. Tasan. Mikäli kaipaat värikkään keskusteluavauksen torstain aamukahvipöytään – tule viivalle. Muutoin noudata Tami Tammisen vinkkiä kurkokaukalojenkin kulmavääntöihin: ”If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!”

Tervetuloa Jämsään!

PS. Alle 16-vuotiaat päätettiin päästää tänä vuonna ilmaiseksi kurkoilemaan - koskee siis koko kuppia. Ota siis Aleksi tyhjä rahapussi mukaan, niin palautetaan jo maksetut rahat. Ja muut osallistumista arpovat junnut voivat jo ryhtyä lataamaan akkujaan.


6.10.2011
Kuusikosta kajahtaa

Lerpat ja wannabe

Kuusikkokurkon viralliset tulokset ovat päivän mittaan muotoutuneet ja niinhän siinä kävi, että kaikki omilla radoilla olevat suoritukset ovat hylättyjä. Erityisesti ongelmia olivat tuottaneet rastit 39 ja 40. Satelliittikellon mukaan kaikkien yhteislähdössä lähteneiden aika on tuloksissa 40 sekuntia liian huono, mutta sitä kilpailun jury ei lähtenyt korjaamaan vaan linkeistä löytyvät korjatut tulokset jäävät voimaan. Toimitukselle on vielä hämärän peitossa Kurkotar-sarjan tulosten logiikka, mutta kyllä siihenkin selvyys saadaan aikanaan... Ehkä aivan kaikkien seurakaan ei ole oikein.

Ensi kerralla ryhdytään sitten hylkäämään lerppasarjasta junioreita, jos ei muita hylkyperusteita löydy. Oheisen kuvan perusteella lerppasarjaan on pesiytynyt kovin nuorekasta porukkaa... Lisää Aikun ottamia kuvia löytyy Terän albumista.

Onnittelut kaikille, ensi viikolla lisää herkkua!

Jälkikirjoitus: Nyt pitäisi olla tulokset likimain oikein. Eikä ketään hylätä, vaikka lerpattaisikin nuorena. Päin vastoin - on jopa ideoitu vielä helpompia ratoja/sarjaa nuorille ja aloittelijoille, että kaikki pääsisivät nauttimaan kurkoilusta. 40-vuoden ikä on vain suuntaa antava, vähän kuin kompassi.


6.10.2011
Suomalainen voittaa aina

Kuusikkokurkon alustavat tulokset on arvottu. Niistä voi päätellä, että Pasi meni metsässä kovaa ja hyvin todennäköisesti kaikkien sarjojen voitto meni Suomeen.

Avauskisa suunnistettiin loistavassa säässä ja loistavan haastavilla radoilla. Kurkoavausten tyyliin sopivasti hajontaa taisi olla liikaa, koska niin monen kiertämät rastit ei sopineet mihinkään rataan.

Tutkikaahan tuloksia, väliaikoja, eresults-dataa ja karttoja. Tuloksissa ja väliajoissa ne, joiden radalle ei löytynyt vastinetta, on laitettu omalle radalleen. Eresults lite ei osaa tehdä väliaikatulostetta, jossa näkyisi rastien emit-koodit. Näin ollen väliaikatulosteesta ei voi päätellä mikä meni pieleen ja tulospalvelu on jälleen Bermudalla tutkimassa asioita. Siksi mukana on myös Eresultsin dat-tiedosto, josta emit-koodeja voi ihmetellä. Tässä vielä eri hajontojen emit koodit:
Gubet:
A: 31,76,35,39,31,38,76,40,36,32,49,37,44,75,130
B: 39,31,76,35,31,38,76,40,36,32,49,37,44,75,130
C: 31,38,76,35,39,31,76,40,36,32,49,37,44,75,130
D: 39,31,38,76,35,31,76,40,36,32,49,37,44,75,130

Kurkot:
A: 48,33,73,38,76,40,35,39,48,38,40...
B: 39,48,38,76,40,35,48,33,73,38,40...
C: 48,38,76,40,35,39,48,33,73,38,40...
D: 39,48,33,73,38,40,35,48,38,76,40...
E: 48,33,73,38,40,35,39,48,38,76,40...
F: 39,48,38,40,35,48,33,73,38,76,40...
G: 48,38,40,35,39,48,33,73,38,76,40...
H: 39,48,33,73,38,76,40,35,48,38,40...

Kysymykset ja korjaussarjat voi lähettää osoitteeseen vesa.klemettinen (auts) pp.nic.fi

Isompi juttu ilmestyy, kunhan tulokset kehittyvät. Kylläpä oli mukava Kurko jälleen kerran!


1.10.2011
Kuusikkokurkon ennakot


Kurkocup 2011 polkaistaan käyntiin 5.10. Muuramessa Valkeavuoren rinteillä. Maasto on tällä kertaa parempaa ja helppokulkuisempaa kuin aiemmin Klemettisen Veskun järjestämissä kurkoiluissa. Kulkua hidastamassa on kuitenkin muutamia Veera-myrskyn kaatamia puita. Kaatuneet puut on merkitty hidastavan maapohjan merkillä karttaan. Kaksi paikkaa, missä puita on kaatunut enemmän, on merkattu karttaan vaarallisen alueen merkillä.

Matkaa kurkoilla 7.1km, kurkottarilla ja muilla 5.1km. Rata ja kartta on jaettu kahteen osaan. Rastimääritteitä ei ole, joten koodeja ei tarvitse tarkastaa, riittää kun leimaa oikealla rastilla. Pienenä erikoisuutena on lähtö, josta kilpailijat juoksevat k-pisteeseen karttaan merkittyä reittiä (n.100m) pitkin. Tätä reittiä ei ole merkattu maastoon. K-pisteessä käymättömät kilpailijat palkitaan kurkoilukiellolla seuraavaan osakilpailuun.

Lähtö tapahtuu aikaisintaan klo 19.00.


26.9.2011
On syksy, On KurkoCup!

Ei syksyä ilman Kurkoa. Tänä vuonna kurkoillaan keskiviikkoisin. Osakilpailuista tihkuu lisätietoa tuttuun tyyliin iltojen pimetessä.
Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen kilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä. Tänä vuonna järjestelyihin osallistuvat myös Rasti E4 ja JRV!

Sarjat:

Kolme cupsarjaa, Kurkot (miehet), Kurkottaret (naiset ja alle 16-vuotiaat nassikat) ja Lerppakurkot (ainakin yli 40-vuotiaat gubet).

Lähdöt:

Tapahtuvat osin yhteislähdöllä osin väliaikalähdöillä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat ja maksimiaika:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla...

Kaikissa sarjoissa on käytössä maksimiaika, joka on 120 minuuttia. Yli 2 tunnin ajan juosseet hylätään ja näille kurkoilijoille annetaan lisäksi yhden kurkoilun kestävä kurkoilukielto. Maksimiaikasääntöä ei noudateta kurkoiluissa, joissa voittajan aika sarjassa on yli 60 minuuttia.

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mittakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa. Tienvarsiopasteita ei juurikaan ole. Jos et osaa omin avuin kilpailupaikalle, et pääse metsään!

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 5 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia tasahintaan 30 €, joka sisältää kaikkien kahdeksan kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan kuuden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa Kurkofinaali. Tuli pisteitä tai ei.

Tasapelin kohdatessa se joka oli finaalissa parempi voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä??... verrataan voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

Cupin organisaattorit:

Vesa Klemettinen p. 0400 790805 Email: vesa.klemettinen_pp.nic.fi
Kimmo Kaario p. 044 386 5550 E-mail: kimmo.kaario_gmail.com

Onnea 18. kerran järjestettävään kurkoiluun!