Reippaasti pimeän puolella

Nakertaja-Kurko; Sateen sattuessa sateella.

 

Järjestäjän panostus säähän tuotti juuri niin onnistuneen lopputuloksen kuin mitä tällä aikataululla oli saavutettavissa. Vielä muutama tunti ennen kisan alkua näytti huonolta, mutta juuri vähän ennen ensimmäisten kilpailijoiden saapumista alkanut sade pelasti tilanteen piiskaten maastoa ajoittain rankastikin siihen saakka, kunnes viimeinenkin kilpailija saatiin maaliin. Ja puoli tuntia tämän jälkeen, kun kalusteet oli saatu pakattua, katseltiin pilvien lomasta jo tähtitaivasta. Nappijuttu. Eipä ihme että pieni hymynkare nousi järjestäjien huulille. Ohessa meteorologi avaa sääilmiötä tarkemmin. Tämän onnistumisen rinnalla tuntuu mitättömältä pikkujutulta se, että väliaikoihin tulee jäämään pienen pientä heittoa (kuten tarkkaavaisimmat ovat ehkä huomanneetkin). Ei paljoa, mutta juuri sen verran ettei tilanteen kehittymisestä ota mitään tolkkua. Tulokset saatiin sentään melkein vuorokaudessa, lähes valmiiksi, ja ne tarkentuvat päivä päivältä, eräänlainen online siis. Kurkovihjepuhelin, kurkotukikeskus, kurkojen palvelevapuhelin ja kurkoyölinja jatkavat päivystystä. Selityksen makua oli siis havaittavissa osin niin kilpailijoilla kuin varsinkin järjestäjällä, jonka vesisade taisi lopulta kangistaa kaikkein pahiten.

Vielä päivällä Kurko-maastossa näytti tältä:
nakertaja_0050

 

Pikaisen maastokatselmuksen perusteella oli havaittavissa sekä letkaa että omia reitinvalintoja, pummeja, pimeää märkää metsää mutta myös valaistua pururataa. Eli jokaiselle jotakin, kurkoilua parhaimmillaan. Liekö alkukauden hermoilua mutta jonkin verran sekoilua ja hylkäyksiä aiheutti rastien kiertojärjestykset, vaikka ratamestareiden mielestä sitä ei enää paljoa helpommaksi saa, siis mikäli edes jotain hajonnantapaista yritetään järjestää.

Loppuun saatiin kehiteltyä vieläpä muutama tiukka mies-miestä vastaan otatus. Mikäs sen mukavampaa kuin jatkaa kautta tiukassa kirikamppailussa kaverista otetun voiton jälkeen.

 

Mallikartat: Kurkot, Gubbet, Super-Gubbet ja Helppo Elämä.

 

Tulokset alkavat pikku hiljaa hahmottua ja näyttää siltä, että vaikka Terän nassikkaosastoa osittain puuttuikin paikalta niin Kurkojen kärjestä löytyy silti teräläistä nuoruuden intoa, Aki Saari. Seuraavina Oikarinen sekä ei enää niin nuoret innokkaat Taanila/Kautto. Gubbenassikkakurkotar-sarjan hoiteli oman kartoitustyönsä jälkiä parinkymmenen vuoden takaa hämmästellyt Keke Sivill, kärkiletkan innostuessa pummaamaan viimeistä rastia. Sarjassa esitettiin oivaa syyskuntoa laajalla rintamalla, kahdeksan ensimmäisen maalatessa reilun puolen minuutin sisällä. Paras kurkottarista ja illan kuningatar oli Kati Korhonen. Super-G:ssä ruuti oli sateesta huolimatta kuivaa ja pummailu aloitettiin jo parkkipaikalta. Vuoden -81 autosuunnistuksen cup-voittaja Kuhasalon Antti vei voiton. Helpossa Elämässä Liuhoista voittovuorossa oli tällä kertaa Matias. Cupin voiton ei voida sanoa ratkenneen vielä missään sarjassa vaan jännitystä riittää seuraaviin osakilpailuihin, mutta henkisen yliotteen vaikutusta ei pidä aliarvioida.

 

Uudelleen korjatut tulokset : Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain. Ykkösrastien väliajoissa on pientä nakerrusta johtuen ajanottajien nakertelusta näin kauden aluksi.

 

Kauniissa syysillassa metsään starttasi 75 Kurkoilijaa. Koko kauden kattavia Kurko-korttejakin myytiin, joten ensiviikollakin on joku tulossa vielä uudelleen. Näin on pienellä mäkistartilla Kurkojuna tuupattu matkaan ja nyt se puksuttaa terhakkaana pilli viheltäen kohti – pimeää!

 

6 Comments

 • Lasse K
  Posted 30.9.2016 at 22:47 | Permalink

  Moro! Sen verran vesiliirtoa tosiaan Nakertaja-Kurkossa oli, että nyt kehtaa jo tuloksia katsella. Kiitos ensiluokkaisesta kokemuksesta, priimaa! Toimiiko tuo tuloslinkki siis lainkaan? Heittää Terän sivuille suoraan mulla ainakin.

 • Lasse K
  Posted 30.9.2016 at 22:55 | Permalink

  No nii, Chromella ei toiminut mutta Explorerilla toimii. Homma selvis 🙂

 • jaska
  Posted 1.10.2016 at 07:23 | Permalink

  Joo, kovasti näyttää nakertamista ajoissa olevan.
  Minä olin jo Jyväkylässä ennen kymmentä, siis alle kaksi tuntia lähdöstä. Aika kuitenkin pitkälti kolmatta tuntia.
  Ilmeisesti aika on lähtenyt nollauksesta eikä lähtöhetkestä. Nollattiin Rantapuskan Sepon kanssa hyvin varhain, jo seitsemän aikoihin.
  Tulin maaliin Niemistön Juhan jälkeen ennen nuorta neitosta jota en tuntenut, liekö Saaren Minna.

 • Tarmo
  Posted 1.10.2016 at 08:26 | Permalink

  Moro, supegubbe sarjasta jäi vahingossa korjaamatta 6 viimeistä aikaa. Korjasin ne nyt ja korjatut tulokset tulevat nettiin jonkin ajan kuluttua. Huomatkaa, ettei väliaikoihin ole tehty korjausta, joten siellä aika ensimmäiselle rastille ja loppuaika ovat väärin. Onnistuin tekemään koko ongelmavyyhdin kun en tajunnut päivittää ajanotto-ohjelmaa uudempaan versioon. Näin kaikkien aika lähti käyntiin nollauksesta eikä klo 20:00. Tuloksena turhan paljon extra työtä.

 • Lauri Pyykönen
  Posted 1.10.2016 at 09:26 | Permalink

  Moro,
  Oon saanut uuden etunimen ja seuran.
  Gupeissa on mun paikalla Jouni Pyykönen, etunimen jos vaihtaa Lauriksi niin ?
  Ei kait tuolla mitään väliä mutta jos jaksatte niin voihan sen korjata oikeaksi…

 • jaska
  Posted 1.10.2016 at 10:36 | Permalink

  Ei mennyt putkeen vieläkään.
  Tulin maaliin Niemistön Juhan jälkeen, siis aikani ei pitäisi olla parempi kuin Juhalla. Ja kaiketi Miian ja minun aikaero on sekunti tai kaksi.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *