Reippaasti pimeän puolella

Hajottaako Heinä-Kurkossa?

 

Kivusta nautintoon on matkaa pelottavan vähän – jos edes sitäkään
-Toni Wirtanen, muusikko

 

Nastarit eivät ole vielä kuivuneet, haavat tyrehtyneet eikä kurkokansan mielet rauhoittuneet edellisestä koitoksesta, mutta silti katseet on jo käännettävä seuraavaan. Ensi kerralla päästään Päijänteen kainaloon, Korpilahden Heinosniemeen ja Heinoskorkeen kartalle.

Nimensä Heinä-Kurko on saanut alueelle varsin tyypillisestä aluskasvillisuudesta. Maastokatselmuksissa kuitenkin todettiin syksyn tehneen tehtävänsä ja laonneen heinät. Testijuoksijoiden mukaan ”Hajotus-Kurko” olisikin ollut osuvampi nimitys tämänkertaiselle ”hauskuudelle”. Viittaako koejuoksijoiden antama pilkkanimi sitten kurkoilijoiden suorituksen jälkeiseen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, vai kenties ratamestarin jekkuihin, jätetään lukijan arvailujen varaan.

 

Eivät ihmiset vuoriin kompastu, vaan kiviin.
-Hindustanilainen sananlasku

 

Maasto on monilta piirteiltään varsin keskisuomalaista, mutta Kurkotyöryhmän kauhuksi alueelta on löydetty myös avokallioita ja muita hyväkulkuisia paikkoja. Näitä on luonnollisesti ratasuunnittelulla pyritty välttämään.
Otteita kartasta. Maasto tarjoaa erinomaisia suunnistuksellisia haasteita. Otteita kartasta. Maasto tarjoaa erinomaisia suunnistuksellisia haasteita.

 

Radat:
Kurkot 6,3 km
Gubbet 4,7 km
Superit 3,6 km
Helppo Elämä 1,5 km

 

Kun huomaat tehneesi virheen, ala heti korjata sitä.
-Dalai-lama, Tiibetin buddhalaisuuden johtohahmo

 

Rastikoodien tarkastaminen on erittäin suositeltavaa tälläkin kertaa.

Kartta on Erkki Häkkisen käsialaa ja tehty vuosien 2013-2016 aikana. Mittakaava on tavallisen tylsä 1:10 000. Käyräväliksi on arvottu viisi metriä, vaikka viisitoista sopisi tähän maastoon paremmin. Kartan koko Helpossa Elämässä A5, muilla sarjoilla A4. Omat muovit mukaan. Kello 18.50 starttaa johdettu 600 metrin verryttely lähtöpaikalle.

 

Kurkokeskus sijaitsee täällä. Tienvarsipysäköinti Heinäjärventieltä. Paikalle pääsee vain etelän kautta. Opastus alkaa Vespuolentien ja Maatiantien risteyksestä. Tie kulkee maatilan pihapiirin läpi, jossa liikkuu koiria. Älkää ajako niiden yli.

 

Terveisin Pauli

 

3 Comments

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()