Reippaasti pimeän puolella

Himmeli-Kurko: himmelin kokoamisen valmistelut aloitettava

 

Viime viikkoina on relattu ja tanssittu mutta tanssikengät lienee jo riisuttu. Niinpä on sopiva aika aloittaa valmistelut ja orientoitua henkisestikin jouluhimmelin kokoamiseen. Himmeli-Kurkon ratojen layoutit toimivat oivina rakennusmalleina uusrahvaanomaisen himmelin värkkäämisessä – vain 3D puuttuu mallista.

3D:n aistimiseksi himmeliohjeet onkin syytä käydä tarkoin läpi maasto-olosuhteissa. Himmeli-Kurko-tapahtumaa ei kannatta missään nimessä missata, sillä tulossa on todella ainulaatuinen kurkoilukokemus: takuuvarmasti tarjolla on ratamestarinsa ylivertaisesti paras kurkoilu tähän mennessä. Seikkailtavaksi tarjotaan monenlaista himmelihäkkiä mielenkiintoisessa maastossa. Kurkomaasto ei ole Jyväs-alueen nopeimpia ja vauhdin kompensoimiseksi himmelimatkat ovatkin hieman normaalia pidemmät. Maaston sopiva hitaus lieneekin syy, että myös lähimaastossa on joskus kurkoiltu. Maasto on kuitenkin kurkomaastoksi hyväpohjaista, mutta toki mukaan mahtuu muutama louhikko, kivikkoja, pikkurytöjä, ylitsepääsemättömiä soita ja muutakin mielenkiintoista reitinvalinta- ja etenemisvaivaa. Jyrkänteitäkin on ja niiden suhteen on syytä olla tarkkaavainen ja varovainen. Himmelinvalmistukseen sopivia olkia maastosta ei ole löytynyt.

Kurkomastossa on mm. reheviä kiviä. Kurkomastossa on mm. reheviä kiviä.

Ratamestari on yrittänyt päivittää ja peukaloida karttaa vähän sieltä jos täältäkin parhaan näkemyksensä mukaan. Voi olla, että karttaa tulkitessa tuttu(?) maasto ei enää tunnukaan niin tutulta. Kartanpäivitysyrityksistä huolimatta maasto kuitenkin pitää edelleen paikkansa. Kaikkien ratahimmeleiden kartta on mittakaavassa 1:6500, käyräväli 5 m. Kartta on valmiiksi muovissa ja kartan saa lähtöhetkellä. Sääolosuhteiden salliessa lähtö tapahtuu sovellettuna Le Mans- lähtönä: sliksejä ei kuitenkaan suositella, karkeata nastaa vaan alle. Rasteilla on heijastin ja Emit- leimasin. Ylimääräisiä heijastimia ei ole näkynyt maastossa, mutta kuka sitä osaa varmuudella sanoa …

HelppoElämä- rataa lukuun ottamatta radoilla on hajonnat eikä käytetty hajontatapayhdistelmä ole alkuunkaan tasapuolinen, mutta ei sentään epäreilu – kurkoilufilosofiaan suhteutettuna jopa suorastaan reilu. Reiluudesta huolimatta savolainen ratamestari uskoo onnistuvansa hajottamaan kurkojunan lähes yksitäisiksi vaunuiksi himmeliradan koukeroissa. Olkaa siis tarkkoina: Himmeli-Kurkoon sisältyy kurkoiluhenkistä savolaisjäynää – vastuu on kurkoilijoilla!

Rastiheijastimet on piilotettu asiaankuuluvalla hartaudella. Rastiheijastimet on piilotettu asiaankuuluvalla hartaudella.

Ratamestari muistuttaa jälleen: opetelkaa numeroiden 1-30 oikea aritmeettinen järjestys ja harjoitelkaa poimimaan nuo numerot siihen oikeaan järjestykseen numeroiden sekamelskasta viivoin ja ympyröin kirjaillulta A4-paperilta. Osaaminen auttaa ja helpottaa himmelisolmujen eli rastien kiertämistä vaaditussa järjestyksessä hamaan maaliin saakka. Kerratkaa myös karttamerkit ja rastinmääritteet, jotta osaatte solahtaa sujuvasti rastipisteille. Tarkistakaa koodit rasteilla; lähekkäisiä rasteja on.

Kurkoille on tarjolla K- pisteeltä 7,0 km:n himmelit.
Gubbe- himmeleillä on mittaa 5,3 km,
SuperG- himmeleitä solmitaan 3,8 km:n verran ja
HelppoElämä pujottelee himmelilankaa 2,0 km.
HelppoElämä- himmelin rakentaminen on ”ihan helppoa” vaativampaa sillä valmiiksi pujotettua himmelilankaa (helppoja johdattelevia polkuja tms.) maastossa on rajoitetusti.
Kaikkien Kurko-junien vaunujen alkuryhmittelylle on tarjolla ratapihaa lähdöstä K- pisteelle noin 200 m.

Ilmoittautumispaikalta lähdetään lähtöpaikalle kootusti klo 18.00 ja yhteislähtö tapahtuu sitten, kun on ensin asiallisesti ryhmitytty lähtöön.

Opastus Himmeli-Kurkon lähtöpaikalle alkaa Muurame-Säynätsalo-tien ja Paasivuorentien risteyksestä. Pysäköintitilana käytetään soveltuvin osin hakekenttää ja tulotien vartta.

 
Tervetuloa!
 

2 Comments

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()