Reippaasti pimeän puolella

Himoja ja haluja? HALU-Kurko pelastaa!

 

Näitä hetkiä on moni odottanut. Kesällä huippukunnossa olleet urheilijat alkavat hiipumaan ja vaivojen kanssa painineet ovat iskussa juuri oikeaan aikaan. Kuusi osakilpailua on saatu onnistuneesti läpi. Himot ja halut vain kasvavat. Osalla paineet kasvaneet jo hieman yli. Normi suoritustaso on taas palannut ja suoritukset ovat laskeneet kuin lehmän häntä. Mikäli Himmeli sekoitti pään ja vielä löytyy halua yrittää suoriutua edes normaalilla tasolla, niin HALU-Kurko on valmis auttamaan.

Moni Kurkoilija on tutkinut Kovalanmäen vanhoja Kurko-karttoja jo kuukausia. Jälkiä ja todistusaineistoakin maastosta löytyi. Icebug Spirit OLX LE nastarinjälki, sekä vanha rastilippu jossa nimi J.Sipilä. En usko kuitenkaan, että tämä valmennusguru on ainut, joka on mennyt harhaan ja kuvitellut, että Suunnistuslukion KurkoCup järjestettäisiin taas Kovalanmäessä. Navigaattorin osoitteeksi voikin muuttaa Mustamäentie 421, 41520 Hankasalmi.

Monta kertaa KurkoCuppia kiertänyt ratametsuri on huolissaan KurkoCupin tulevaisuudesta, sillä KurkoCupin maastot, kartat ja radat alkavat huolestuttavasti lähentelemään hyvää ellei jopa priimaa. HALU -Kurko yrittääkin parhaansa mukaan muuttaa suunnan kohti tuttua ja turvallista. Tässä ollaankin onnistuttu melko hyvin, sillä maastoa tarjoaa vanhaa kunnon Kurko -laatua. Tosin aivan Rela -Kurkon elämykseen ei tällä kertaa päästä. Radat kuitenkin tarjoavat sellaista herkkua, että jos eivät halut häviä niin peiliin on katsominen. Jotta ei menisi aivan mainostamisen puolelle niin kartan laadussa on toivomisen varaa. Kartoittaja on nimittäin Timo Joensuu. Kartan laatu siis valitettavasti yhtä hyvää kuin SM-yökilpailuissa.
20161110_kartta1
Radoista täytyy todeta sen verran, että monenlaisia hajontoja on Kurkoilun historiassa nähty. Mieleenpainuvimpia ovat kuitenkin muuan Rutalahden ratamestarin hajonnat: ”Vinkkeli”, ”Ulledulle”, ”DobbelD”, ”Twin-keli” ja monet muut. Pitkään pohdimme millä menetelmällä me lähdemme ratoja rakentamaan, mutta lopulta yksi oli ylitse muiden.
HALU-Kurkon osalla hajonnoissa käytetään legendaarista 90-luvun (jopa 80-luvun) ”Kurt” hajontaa, sekä vuonna 2016 Pohjanmaalla harjoituksessa käytettyä ”Haista Paska” hajontaa. Molemmissa tapauksissa ykkösen rastin pikku koukun jälkeen et muiden lamppuja enää näe vasta kuin maalissa spekuloimassa.

Suunnistuslukiolaiset ovat olleet aktiivisesti mukana ratojen suunnittelussa sekä testijuoksuissa. Kommentit testijuoksujen jälkeen ovat lupaavia.
Ei tuollaista hajontaa voi olla
Ei kukaan löydä tuota rastia
Ei siellä voinut juosta
Eikö ole parempaa maastoa?”
Ei tuo alue ollut niin hyvää kuin oli puhetta
Olinko oikeassa maastossa?”
Näiden kommenttien jälkeen järjestelyorganisaatiolla on vahva tunne, että tästä tulee upea kisa. Toivotamme kaikki siis tervetulleiksi Hankasalmelle Mustavuoren HALU -Kurkoon.
20161110_kartta2
Loppuun vielä tarkemmat speksit:
Lähtö: Yhteislähtö klo 18:30
Kartta: A4 tulostekartta. Oma muovi mukaan! Mittakaava 1:10 000, käyräväli 5m.
Matkat joilla himot ja halut kaikkoaa(!):
Kurkot: 7,0 km
Gubbet: 5,5 km
SuperGubbet: 3,5 km
HelppoElämä: 2,0 km
Matkat ovat noin matkoja, riippuen sattuuko joku em. hajonnoista.

Opastus vain tässä pisteessä, josta ei ole pitkä matka Kisakeskukseen.

Suosikaa kimppakyytejä ja varatkaa riittävästi aikaa!

 

One Comment

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()