Reippaasti pimeän puolella

Halut kaikkosivat Mustamäessä!

Otsikko kertoo paljon. HALU -Kurkosta tuli kuin tulikin todellinen spektaakkeli. Järjestelyorganisaatio alkoi jo hieman pelätä kilpailun onnistumista kun kelit Hankasalmen suunnalla alkoivat lauhtua ja testijuoksuista jäänet jäljet näkyivät pahasti vielä torstai aamunakin. Tilanne kuitenkin muuttui hetkessä ja järjestäjät saivat huokaista helpotuksesta. Lumipyry ja viiltävä viima saapui juuri nasevasti paria tuntia ennen Kurkon starttia. 55 Kurkoilijaa saapui paikalle ja 55 Kurkoilijaa pääsi myös pois maastosta. Suurta suosiota ei HALU-Kurko siis saanut. Katsojapula oli myös suuri. Syitä näihin voi olla monia ja näihin asioihin varmasti paneudutaan Suunnistuslukion seuraavalla luennolla. Olisiko markkinointi mennyt mönkään vai oliko syy tosiaan siinä, että ennakkojutussa oli maininta kartoittajasta.

Sitten itse kilpailuun. Suunnistuslukio kokoontui lukion tiloihin palaveeraamaan kilpailun tuloksista. Ratamestarin tekemät hajonnat sekä hyytyneet/ hitaalla käyneet emitit tekivät kilpailun tuloksien laatimisesta erittäin mielenkiintoista. Tuloksien kätköistä löytyi sen verran upeita hajontojen selätyksiä, joita ei ole hetkeen nähty. Useilla kilpailijoilla oli alkutaipaleelta tyhjiä leimoja joko mykkien emit korttien tai jo 2010 Espanjan leirillä nähdyn T. Joensuumaisten näköleimauksien takia. Rasti 51 (173) oli kokonaan mykkä. Suunnistuslukio on kuitenkin paikka, jossa asioita opetellaan ja harjoitellaan joten näin ollen päädyttiin Hippo -koulu tyyppiseen ratkaisuun. KAIKKI palkitaan! Hylkäyksiä ei siis HALU -Kurkossa koettu. Tällä saadaan varmistettua ensi kerralle myös enemmän osallistujia. Valitukset voi jättää Kurkon lajiliittoon tai suoraan kirjeitse Hankasalmen suunnistuslukiolle.

Ratamestari oli viritellyt hajontaa enemmän kuin itse kilpailijoita oli viivalla..ainakin Kurko- sarjassa. Kurko-sarjan lähtöviivalla ei ryysistä tosiaan nähty kuin vain 5 miestä seisoi kartta kädessä pelon sekaisin tuntein. Mikäli takana ei olisi ollut muiden sarjojen juoksijoita niin olisi voinut, että ollaan palattu Kurkon alkujuurille. Taanilan Vesku vei Kurkot jännittävien vaiheiden jälkeen. Toisena Larry Oikarinen ja kolmanneksi porhalti Heikki Manninen. Mielenkiintoisen Kurko kamppailusta teki se, että Vesku oli käynyt kartan ulkopuolella kisakeskuksen viereisellä maatilalla. Tarkkaa tietoa ei vielä ole saatu mikä oli syynä tähän, mutta toivottavasti tuokin asia selviää Kurkoletkoissa mukana pyörineen Saul Klemolan GoPro videolta. Kisan neljäs ja viides sija meni S-JKL miehille Leinonen/Tölli jotka kartoittivat 2.rastin aluetta uudelleen reippaanlaisesti. Leinonen sai halut karkoitettua, mutta Töllille tämäkään ei kuulemma vielä riittänyt.

Gubbe- sarjassa parasta potkua näytti Janne Hartman ottaen tolpan niukasti ennen Jones Kahelinia ja Samuli Peltolaa. Tuttuja nimiä siis listan kärjessä. Pienoinen yllätys oli Karppisen Timon valahtaminen sijalle kymmenen. Kotikisan paineet  täytyy toki ottaa huomioon tässä.

SuperGubbe sarjassa yksi oli ylitse muiden kun Keuruun Reetu Inkilä tykitti karmean ajan tauluun. Mies tuli leimantarkistukseen jopa niin nopeasti, että maalihenkilökunta kuvitteli miehen keskeyttäneet. Hikikään ei  miehellä kuulemma tullut ellei tuskahikeä K-pisteellä lasketa. Seuraavat sijat varmoilla vedoilla Virtasen Matille ja Katajan Markulle.

Elämä oli tällä kertaa helppoa tulospalvelulle kun HelppoElämä sarja loisti tyhjyydellään. Ehkä ensi kerralla joku uskaltaa kokea Suunnistuslukion metkut.

Mikäli joku hullu haluaa vetää loputkin Kurko-hajonnat niin yhteys suoraan HankSun valmennukseen.

Ensi viikolla rokataan Juokslahdessa.

Tulokset ja väliajat

Kartat: K, G, S, H.

Lisäksi Hajontakaavio.

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *