Reippaasti pimeän puolella

Riutta-Kurkossa jyvät eroteltiin akanoista

 

Kyllä muuten Riutta-Kurkon järjestäjiä torstaiaamuna puhjennut vesisade kyrsi. Suurella vaivalla talkootyönä tykitetty ensilumensuunnistusrata uhkasi valua lumikide kerrallaan sulaan Päijänteeseen. Vielä viikonlopun videointireissulla kaikki näytti niin lupaavalta – eurotalvet aiheuttavat kaikenlaista harmia.

riutta2

Onneksi lunta oli saatu sen verran reilusti metsään, että Kurko-juurien kisameininkiin päästiin kiinni. Luminen metsä ja terve uho olivat vahvasti läsnä. Uhoa oli konkareilla pinnassa varsinkin lähtöviivalla – maalissa oli toki hieman hiljaisempaa.

Tulokset ja Väliajat

Kurkoissa Antti Anttonen karkasi paukusta muilta. Kohteet löytyivät sujuvasti ja jalat toimivat lupaavasti. Tämä tietää hyvää ennustetta pärjäämiseen vuoden päätapahtumassa, Itsenäisyyspäivän tanssii tähtien kanssa – kisassa Tasavallan Presidentin kotiparketilla. Kotikatsomoissa jännitystä riittää.

Gubbesarjassa Timo Karppinen teki loppulenkillä omia reitinvalintoja ja nousi pieneltä takamatkalta kärkeen ohi varvauksessa kärjessä juosseiden Janne Hartmanin ja Heikki Kettusen.

SuperG –sarjassa kisan nuorin Aarni Ronkainen näytti kantapäitään muille. Tosin Harri Mehto pisti kisan lupauksiensa mukaisesti jännäksi. Alkulenkillä selvä ero muihin, sen jälkeen ennen tien ylitystä pieeni pummi, joka johti tiukkaan takaa-ajotilanteeseen. Viimeisenä oljenkortena Harri otti viimeiselle tiheikön kiertävän oikean kierron ja pääsi hipaisuetäisyydelle Aarnista.

Helpon Elämän nopein oli Kai Rantala, muita ei tällä kertaa sarjassa saatu lähtöviivalle.

riutta1

Kartat: K, G, S, H. Tässä myös kaikki rastit.

Jämsäläiset tarjosivat Kurkoporukalle melko mukavan ja pikkunäppärän maaston. Radat olivat selkeät ja lähes tasapuoliset. Kohtuullisen paljon tuli tällä kertaa eroja, varmastikin lumimärkä metsä ja melko vaativat radat söivät miestä. Suunnistamalla näytti pääsevän kärkipaikoille! Tulospalveluun saapui kohtuullisen tyytyväisiä suunnistajia – pahoilta pummeilta vältyttiin ja parissa tunnissa lähdöstä oli järjestäjätkin jo kotona.

 
Kiitos kisailijoille – äänestäkää meille yksi etappi myös ensi vuoden Tourille!
 

2 Comments