Reippaasti pimeän puolella

ViPattaako kurko – pikkujoulutunnelmissa!

 

Näin pikkujouluaikaan monen jalka vipattaa suuntaan jos toiseen. Pamaus tarjoaa piristävän startin joulun odotukselle marraskuun lopun harmaudessa. Vielä viikko sitten maastossa oli melko jouluiset tunnelmat ratamestarin viimeistellessä suunnitelmiaan. Visaiset radat on tällä kertaa laatinut ViPan ”männä vuosien” vauhtiveikko Juha Lehtimäki, jonka vitosen ennätykseen ei taida kovin moni nykyinenkään maajoukkuesuunnistaja pystyä.

20161124_1

Koska kurkoilussa on jo nähty ja kokeiltu melkein kaikkea, joutui Pamauksenkin organisaatio pohtimaan ideariihessään: ”Mitä nyt tarjoiltaisiin kurkokansalle?” Jätetäänkö rastiliput tai heijastimet pois? Vai kenties molemmat? Maasto olisi omiaan ilman käyräkuvausta suunnistamiseen tai sitten pelkillä käyrillä – ehkä liian helppoa kuitenkin. Peilikuvakarttaa ei kurkossa olla vielä taidettu kokeilla – Heureka!

Joka tapauksessa tarjolla on ehkä kauden vauhdikkain kurko-otatus. Jalkojen vinhasti vipattaessa saattaa helposti pamauttaa väärälle hajonnalle tai jopa supan pohjalle. Kaikki tontut eivät suinkaan ole menossa samalle rastille. Kartta on kesän kansallisten jäljiltä mittakaavassa 1:7500 ja valmiiksi lahjana pussitettu.

20161124_2

Opastus parkkialueelle saattaa olla vaikka täältä.

Pikkujouluissa usein koetellaan ”leikkimielellä” työyhteisön, urheiluseuran tai muun yhteisön sovinnaisuuden ja hyvän maun rajoja. Ohjelmanumeroita kasataan epätoivon vallassa vailla itsekritiikkiä. Usein jalka alkaakin ”vipattamaan” enemmän kuin kansanterveyslaitos suosittaa. Jos jotain on jäänyt vuoden aikana sanomatta tai saati tekemättä, on pikkujoulut juuri se paikka, jossa on aika Pamauttaa!

Vipattaako ”pikkujoulukurko” hulluttelee ratapituuksilla seuraavasti:

Kurko 7,2 km
Gubbe 5,6 km
SuperGubbe 4,3 km
Helppo elämä 2,6 km

20161124_3

Vaikka ensilumi uhkaa tyystin kadota, ovat tontut jo todistettavasti liikkeellä! Kurkokansa vastannee kutsuhuutoon ja saapuu sankoin joukoin juhlimaan alkavaa joulun odotusta Hietasyrjän kankaille – vaikka tonttulakki päässä! Yhteislähtö tapahtuu klo 18.00.

Tervetuloa!

 

2 Comments

 • Ossi
  Posted 24.11.2016 at 12:04 | Permalink

  Keli näyttää taas lupaavalta. Kimppalähtö Jyväskylästä päin kuhti Kurkoa K-rauta Tourutornin parkkipaikalta klo 16.55.

  https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=6902740&e=435989&title=Kimppakyyti%20Kurkoon%2024.11.&desc=&zoom=11&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D

 • Marko Kämäräinen
  Posted 9.12.2016 at 18:32 | Permalink

  Kurko-organisaatio 2016!

  Valtavan suuret kiitokset tämän vuotisen taiston järjestämisestä. Sarjan ja varsinkin sen raudan eli osakilpailujen järjestäminen on varsinaista kulttuurityötä. Tekstityöläisenä arvostan myös kovasti aiheesta tehtyjen raporttien ainaista pyrkimystä kaksoismerkityksiin.

  Juttelin elisen Selkä-Kurkon jälkeen nöyryyttävästä hylkäyksestä AIDS-testissä. Rahkilan Pyry kertoi, että suorituksestani ei olisi löytynyt väärää leimaa vaan puuttuva leima. Leimasin Leinosen Paulin perässä rastilla 141 ja en lähtenyt hänen peräänsä vaan rastille 143.

  Kävin rastilla ja leimasin. Tämä nyt on tällaista n. 15 cup-pisteen kalastelua sijasta 27 — eli helvetin tärkeää 🙂

  Tulin maaliin, jonkin verran ennen Hämysen Petriä (?)

  Joka tapauksessa, ensi vuoteen ja vielä kerran kumarrus yömiehille!

  Ensi viikolla edustan Keljonkankaan koulun joulujuhlassa,
  Marko Kämäräinen

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *