Reippaasti pimeän puolella

Työväen tanssikurko – jalalla koreasti kaupungin sykkeessä

 

Tulevana torstaina kurkokaravaani lopettaa viimeinkin harhailunsa erämaissa ja palaa suurkaupungin sykkeeseen. Kertarysäyksellä suoraan iltaelämän ytimeen ja varttuneemman tanssikansan viihdekeskukseen, Kivistön työväentalolle. Lankatkaa siis tanssikengät, nyt loppuu se rämpiminen saloilla suurpetojen seassa. Luvassa on paikoin urbaanihkoakin yösuunnistusta polkurikkailla kaupungin virkistysalueilla. Valistuneet kurkoilijat muistavat tietysti, että tonteiksi vihreällä värillä merkityille alueille ei ole menemistä. Moisesta seuraa armotta paheksuntaa, hylkäys ja norjalaishiihtäjiäkin pitempi kurkoilupanna.

Kartta on peruskurkokonseptista poiketen tällä kertaa ajantasainen ja muutoinkin priimaa. Sitä testattiin Tanssikurkon esikisana kuukausi sitten käydyssä yösuunnistuksen SM-koitoksessa. Sen todettiin täyttävän kurkostandardit, paikoin jopa ylittävän ne. Kun maastokin on juostavuudeltaan keskimääräiseen keskisuomalaiseen verrattuna kuin toisesta maakunnasta, edellytykset liki nautinnolliselle yösuunnistuselämykselle ovat olemassa.
tanssi_kuva4tanssi_kuva3tanssi_kuva2tanssi_kuva1

 

Jotta kaikki ei olisi pelkästään auvoista, ratamestari on heittänyt kerralla romukoppaan vanhat ylevät ”kaikki juoksevat samat rastivälit” -hajontaperiaatteensa ja siirtynyt käyttämään nykykurkoilulle ominaisia viestihajontoja ilman valitusoikeutta. Tällä kertaa koodien pälyily todellakin kannattaa, hajontaa löytyy yllättävistäkin paikoista ja rasteja sijaitsee hyvinkin lähekkäin. Tosin harvoinhan hylsyn ottaminen väärältä rastilta lopulta kannattavaksi osoittautuu muutoinkaan.
Pienimpien kivien päälle nostettiin toinen jotta näkyisi yöllä paremmin Pienimpien kivien päälle nostettiin toinen jotta näkyisi yöllä paremmin[/caption]

Ratapituudet ovat maaston mainion juostavuuden myötä syksyn aiempia kurkoja hieman pidemmät. Helpon Elämän rata tarjoaa ensikertalaisillekin oivan mahdollisuuden lähteä tutustumaan yösuunnistukseen turvallisessa ympäristössä, jostain kajastavat asutuksen tai kuntoratojen valot radan joka kolkkaan. Järjestäjä päätti myös luopua moisesta hifistelystä ja olla sammuttamatta kuntoratojen valaistusta SM-kisan tyyliin.

 

Rata Matka (Mittakaava)
Kurko: 7.0 km (1:10 000)
Gubbe: 5,5 km (1:10 000)
SuperGubbe: 3,5 km (1:7 500)
Helppo Elämä: 2,0 km (1:5 000)

Paikalla on myös Suunnistajan Kauppa, joka tarjoaa lampuntestausmahdollisuuksia huippuvalaisimista.

 

Siispä torstaina jalalla koreasti kurkotyyliin!

 

One Comment

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()