Reippaasti pimeän puolella

Tappiin asti!

 

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Vuoden 2016 viimeinen Kurko-cup – Tappikurko – tarjoaa jouluherkkua ennakkoon. Neitseellinen Kurko-maasto, Petäjäveden Murtovuori, murtaa vahvimmankin suunnistusikonin selkärangan. Peesaajat gosahtavat viimeistään ykkösellä, kärki sekoaa muuten vaan. Rinnetyöskentely ja käyränlukutaito ovat ratkaisevassa asemassa tai sitten eivät. Päätäkin tarvitaan.
Karttaa ei ole vihreällä pilattu, joskin monin paikoin aluspuusto on sen verran tiheää, että nöyryys ja kompassi ovat valttia. Alueella on paljon metsäkoneen uria, joita ei ole merkitty karttaan. Haastetta lisää ammattitaidoton ja kokematon ratamestariporukka, joka ei tunne karttamerkkejä eikä hyvän ratamestarityöskentelyn alkeita. Yleensä rastiliput ovat kuitenkin melko lähellä rastiympyröitä. Kiteytettynä ratamestarityöskentelyn filosofia on se, että sitä ei ole. Onnea matkaa ja katsotaan ketkä palaavat. Jouluksi kotiin!

Kuvassa jouluinen kisakeskus, taustalla häämöttää Murtovuori.

 

Murtovuoren pohjoisrinteellä saattaa jo olla lunta, mikä näkyy kartassa valkoisena.

Opastus: Tien 604 ja Urriantien risteyksestä sekä Urriantien ja Lautasalontien risteyksestä.

Radat: Hieman normaalia lyhyemmät lumitilanteen, noususumman ja maaston vaativuuden takia.
Lähtö: 18.00 kisakeskuksesta.
Paikoitus: Lähellä, noin 488,15 m.
Maali: On.
Maasto: Boreaalista havumetsää.
Hajonnat: On. Menetelmästä ei tietoa, mutta epäreiluja ainakin.
Kartta: Pyritään järjestämään, A4.
Karttamuovi: Tuo kotoa tai lainaa kaverilta.
Muuta: Omat kengät mukaan.

 

Ratapituudet:
Kurko: 5.8 km
Gubbe 4.4 km
Super Gubbe 3.5 km
Helppo Eämä: 2.2 km

 

2 Comments