Reippaasti pimeän puolella

Tartuntoja AIDS-kurkoon

AIDS (Acquired Immune for Dark Sport suom. pimeiden lajien immuunikato) on kädellisten immuunikatotauti, jonka aiheuttaa retroviruksiin kuuluva HIV-virus eli HIV. HIV hyökkää immuunijärjestelmää vastaan ja hoitamattomana HIV-infekio johtaa pimeiden ja kyseenalaisten urheilulajien immuunikatoon eli AIDSiin. Ihminen voi olla resistentti HIVlle. Resistenssi on periytyvä ominaisuus. Resistentti ominaisuus pitää periä molemmilta vanhemmilta, jotta virus ei tartu. Ominaisuudesta ei tiedetä olevan haittaa. Suomessa se on noin kahdella prosentilla väestöstä.

AIDS-kurkon järjestelytiimi on raavittu kokoon SM-yön järjestelyistä hengissä selvinneistä ihmisraadoista. Tämä virusten syömä joukkio ei ole käynyt maastossa, päivittänyt karttaa saati vienyt maastoon rastilippuja. Päivän teeman liittyen rastiliput on korvattu suunnistuspiireissäkin tutuilla punaisilla nauhoilla, joita löytyi valmiiksi maastosta. Rastiliput ja heijastimet on jaksettu viedä vain helpon elämän rasteille, se heille suotakoon. Muut immuunikatoiset joutuvat etsimään pimeässä punaisia nauhoja käsikopelolla. Kurkoilla matkaa 5,7km, gubeilla ja kurkottarilla 4,7km, supergubeilla 3,3km ja helpolla elämällä 1,4km.

punainennaunamust

 

Kaikesta huolimatta tervetuloa Janakan koululle torstaina klo 18 yhteislähtöön. Ettepähän sitten pety.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *