Reippaasti pimeän puolella

AIDSin jälkitaudit

AIDS-kurko alkoi pienellä alkuhämmennyksellä. Järjestäjien löytäessä navigaattorilla kilpailukeskukseen ensimmäistä kertaa noin tuntia ennen starttia, ovat ensimmäiset kilpailijat jo paikalla. Paikalle on odottamatta saapunut myös suunnistajan kauppa. Ahtaalta vaikuttava kilpailukeskus lisää huurteen paksuutta toimitsijoiden autojen ikkunoissa; Parempaakaan paikkaa ei lähistöllä näytä olevan tarjolla joten näillä mennään. Toimitsijat ja kauppiaat rakentavat kilpailukeskusksen käden käänteessä. Paikalle vaivautuu tällä kertaa vain n. 50 autokuntaa joten autot saadaan onneksi alueelle mahtumaan. Maakuntalehden paikalle saapuessa kaikki näyttää jo paremmalle. Järjestäjien keskuudessa vallitsee epätietoisuus kuka on kilpailunjohtaja- tarvitaanko sellaista. Vastuu leijuu ilmassa kuin sumu pakkasillassa, odottaen auringonnousua.

Ratasuunnittelu on tilattu ulkoistettuna tilaustyönä maan parhaalta ratamestarilta, vailla maastokäyntejä. Tätä ei meinaa kukaan uskoa, voiko noin tehdä? Kartat tipahtavat kuitenkin kilpailukeskukseen painosta h-hetkellä musteen hajuisina. Ratamestarin aitous paljastuu gubberatojen rastinumeroinnista  – kyllä noin voi tehdä! Laadusta ei tingitä ja aina on tarjottava jotain ekstraa; Innokkaat järjestäjät päättävät käyttää ylimääräisen odotteluajan hyväksi ja pussittavat kartat valmiiksi. Kilpailijoiden sisäänluku sujuu kuin rasvattu joten lämpöä lisätäksemme päätämme laittaa ainoan ajanottogurumme itse yön pimeyteen suunnistamaan.

Sekavasta markkinointiviestinnästä huolimatta 73 ennakkoluulotonta kurkoilijaa uskaltautuu mukaan. Lähtöalue osoittautuu hyvin auratuksi tieksi, onkohan tämän joku oikeasti suunnitellut? K-pisteestä ei näy jälkeäkään, joten se päätetään sivuttaa olan kohautuksella – eihän siellä muutenkaan kukaan kävisi. Reilu peli kaikille, ei harmaita alueita. Kisa saadaan käyntiin ja pöly laskeutuu toimittajien ja toimitsijoiden ylle. Valojen kaikotessa metsään tyhjyys valtaa mielen, tässäkö tämä nyt sitten oli.

aids-tunnelmaa

Maalialueella tarvitaan lisää toimitsijoita.  Suunnistajia metsästä odotellessa on hyvin aikaa rakentaa maalisuora ja harjoitella ajanottoa. Pyryn virittämä eresults Lenovo toimii kuitenkin kuin ajatus – siihen ei kannata koskea.

Helppo elämä hoitaa itsensä hienosti maaliin. Ruutuun alkaa pikkuhiljaa ilmestyä tuttuja nimiä. Gubeista voiton vie Savonmäen juurelta juosten paikalle saapunut Janne Hartman. Janne kiittää ja kuittaa takaisin juosten kotiin. Ei liene kotikenttä etua, sillä Jones kaatuu vasta loppukirissä. Parempaa lonkkaa kannattaa kuulemma odottaa eikä ottaa pikavippejä. Kisakeskus kokee valaistuksen ja Kettunen kuittaa pronssin.

Myös Kurkossa saadaan voittaja kartan laidalta Vesa Taanilan kurvatessa varikolle ensimmäisenä. Vesa saa joululahjana lyhyen sisäkurvin matkan puolessa välissä ja karkaa muilta. Samuel Heinonen hylätään kakkospaikalta, joten Lauri Oikariselle ja Roope Koskiselle muut mitallisijat. Toissa viikon kurkovoittaja ja muilla Terän tallin juoksijoilla selvää alisuoriutumista ”kotimetsässään”.

SuperGubbe sarjassa kärki tuli maaliin hymyssä suin vailla kilpailun tuntua. Oikeille supergubeille pahoittelut siitä että heidän suoritustaan rastilippujen ja heijastimien puute haittasi varmasti eniten. Muuten punanauhateema lumisessa ja avarassa metsässä tuntui toimivan, alkumatkan puskarasteja lukuunottamatta.

Tulokset ja Väliajat

SG-hajontakaavio G-hajontakaavio K-hajontakaavio HelppoElämä

PS. Muutama hylky(esitys), vastalauseita voi jättää kommentteihin. Mielenkiintoista että ajanottogurumme oma aika oli ainut jota ei saatu talteen. Aikaa on kuulemma jo yritetty kaivaa esiin emitin sisältä ihan ruuvimeisselin ja veitsen kera, mutta ajan fyysistä ilmentymää ei kortin sisältä löytynyt. Tutkimukset jatkuvat Jyväskylän yliopistolla.

 

 

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *