Helmojen heilutukset on tältä syksyltä nähty!

Jokilaakson historiaa tutkittiin urakalla ja siihen uskaltautui mukavasti 91 rohkeaa hämyistä sankaria. Yksi sankari teki kurkohistoriaa, kun keskeytti jo ennen lähtöä. Toki tätä draamaa on varmasti joskus ollut, mutta ei mies muistiin ja sehän on tunnetusti lyhyt, naisten muistia kukaan ei halua muistellakaan. Siitä tulee yleensä vain väärin ymmärrystä.

Can Can-tanssin kuumat rytmit oli opeteltu ja öljylanteet oli rasvattu torstai-illan spektaakkeliin. Hameenhelmat nostettiin lähdössä korviin ja pientä epämääräistä yninää kurkojoukko lähdöstä kuului, kun kaikki eivät alkusoittoa nähneet. Nykyiset valonheittimet oli suunnattu väärään suuntaan tai kartasta yritettiin kurkkia naapurien hajontoja. Siinä kohtaa jo monelle jaettiin väärät kortit käsiin ja pientä ärräpäätä kuului selvällä Suomen kielellä, taisi joku yrittää kiroilla Ruotsiksikin. Tosin huonolla rallienglannilla. Kurkojoukko kuitenkin saatiin matkaan ja kaikki vielä metsästä poiskin.

Mallikartat: K, G, S, H. Tässä vielä kaikki rastit.

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.

Eli illan tansseissa parasta jalkaa esitti Kurkoissa Toni Saari, joka oli pienessä karussa Arttu Syrjäläisen kanssa alkulenkin jälkeen. Loppulenkistä ei ole toimituksessa varmuutta, mutta Lauri ja Aki imivät eroa jokatapauksessa kiinni. Tässä järjestyksessä tultiin maaliin ja Toni sai nykäistyä reilun puolen minuutin keulan Arttuun ja vajaan minuutin eron Lauriin ja Akiin. Gubet eivät sitten uskaltaneet tehdä suurta eroa toisiinsa, joten letkajenkassa tultiin aina maaliin saakka. Tästä ei rokotettu ja kartat tarkastettiin tarkasti, kun järjestäjät epäilivät ettei kaikki ole käyneet omilla hajonnoilla. Toisin kävi! Gubeissa parhaiten helmoja heilutti Keuruun nuorimies Samuli Peltola, joka taisi ratkaista pelin toiseksi viimeisellä rastilla. Muut jäivät arpomaan oikeaa koodia, joten alamäkikirissä vanhemmilla ei ollut sanan sijaa. Onnittelut voitosta. Kakkoseksi runttasi Vesa, joka on ollut hurjassa kunnossa koko kauden. Tuore isä Kettunen kiiruhti kolmanneksi ennen Jannea ja ikinuorta Jonesta. Supergubeissa otettiin myös loppukiri ja nopein oli Jouko Sormunen ennen Seppoa ja Anttia. Helpossa Elämässä Rantalan Kai viiletti radan nopeasti, hyvä että järjestäjät ehtivät tulospalveluun kuvauskeikaltaan.

Jämsän kurko-organisaatio kiittää osallistujia mukavista tansseista. Toivottavasti nähdään taas vuoden päästä!

7 thoughts on “Helmojen heilutukset on tältä syksyltä nähty!”

  1. Kiitokset Heinon Veli-Matille, joka haki omalta reitiltään poiketen keskeltä pimeintä kuusikkoa pummeista ärsyyntyneen lamputtoman ohjaten ansiokkaasti läheisen polun varteen…

  2. Olipahan fiilistä painaa perinteistä pitkää siivua porkkanan valaistessa kulkua. Vaikka rajallisen valotehon vaatima vainu oli helppojen ledivalovuosien aikana surkastunut olemattomiin, alkoi se vähitellen löytyä, kunhan sai kaiveltua syvältä muistojen syövereistä että miten sillä halogeenilla vanhoina hyvinä aikoina ryskittiin jopa piirinmestariksi asti. Löytymistä edesauttoi myös se, ettei suurteholedien kylmän valon painuessa horisonttiin tarvinnut enää miettiä sitä onko oma valo päällä ollenkaan. Tällöin vajaat parikymmentä metriä eteenpäin avautunut synkkä, märkä ja kylmä maasto muuttui kauniiksi ja kutsuvaksi lampun lämminsävyisessä valossa. Kiitos ratamestareille jälleen hienosta kurkokokemuksesta.

  3. Tosiasiassa se oli niin että minä ja Arttu oltiin karussa ja Saaren veljekset ottivat kiinni kun juostiin pitkä väli huonosti

  4. Oisko Nurmiselta jäänyt Marttisen Tuomon yhteislähtö täppä asettamatta, kun sillä on 9:51-9:49 liian huono aika. Oli Sepon kanssa toka vikalla ja minun kanssa viimesellä suunnilleen samaan aikaan.
    Tuliko sitten maaliin ennen Takea vai jälkeen en osaa sanoa.

    1. Pitää tarkistaa Tuomon data. Voi olla että olen epähuomiossa jättänyt yhteislähtö täpän laittamatta. Tsek menee viikonloppuun ja korjaillaan pisteet kohdilleen.

  5. Onpa hauskaa ja hienoa, että pidetään huolta mun sijoituksesta! 🙂 Mut juu, Pyryn kommentti on linjassa omien (hämärien) muistikuvien kanssa: melkein samat ajolinjat oli käytännössä koko matkan, kuin Sepolla, mut loppukirissä en pärjännyt oikein kenellekään. Luulisin, että olin maalissa Tarmon ja Markon välissä.

  6. Can tanssin tuloksia korjattu. Marttisen Tuomolla oli ylimääräistä aikaa. Kärkkäisen Tarjan ja Rauhamäen Kimmon olin epähuomiossa laittanut väärälle hajonnalle. Järjestäjä pahoittelee mokaa. Tulokset korjattu ja saatte ansaitsemanne pojot kohdille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *