Tuulenkaatoja

Hyvän Tuulisia suunnistajia odotetaan saapuvan Föhn-Tuulen tai tornadon lailla Kurkotourin viimeiselle etapille, sillä kyseessähän on juhlakurko. Keskisuomalaisen talousmetsän sijaan päästään vihdoin nauttimaan luonnosuojelualueen rauhasta.

Ratamestarilla on syytä juhlaan, sillä Kurkoiltana syksyn kestänyt uurastus vaihtuu joulun odotukseen ja ansaittuun joululomaan! Loman kunniaksi kurkoilijoille on tarjolla tänä vuonna yhteensattumista johtuen vain kylmä sauna. Kauden parhaat yökiiturit saavat ansaitsemansa kylmän saunan rappusilla!

Kaikki loppuu aikanaan. Niin myös ne hyvätkin asiat, kuten tämä huikean hieno Kurkokausi! Tämän vuoden historiikkiin on painettu mm. upeita muistoja Hydekurkosta Halisenperältä, Tanssiaskelia otettu Cancan-kurkossa ja seikkailtu Pöpelikkökurkossa. Kauden aikana monet uskaliaat ja pimeyttä pelkäämättömät urholliset suunnistajat ovat loistaneet taidoillaan, mutta tasapainoksi välillä on nähty ultimaattisen komeita pummeja. Kurkotouri on tarjoillut sekä nousuja ja laskuja. Onneksi montun pohjalta lähdetään aina uuteen nousuun.

Tuulikurkon maasto on säilytetty viimeiseen asti salaisena, yllätyksenä kurkokansalle. Maastossa ei ole riehunut vain hento Tuulenvire, vaan joku hirmumyrskyn tapainen. Saattaapi olla, että muutamia Tuulenkaatoja on poikittain matkan varrella.  Seikkailumieltä kannattaa pakata reppuun mukaan ennen kuin starttaa kotipihasta kohti Kurkokauden loppuhuipennusta. Ketteryydestä on hyötyä matkan varrella.

Ratamestarin vinkkinä on Tuulikurkossa välttää Tuuliajolle ajautumista! Vinkki ei ole täysin Tuulesta temmattu! Suunta tarkkana, niin liput halkeaa.

Kaiken kaikkiaan Kurkojärjestelyt ovat sujuneet hyvin. Koska toinen kilpailun johtaja on joutunut Tuuliajolle pikkujouluissa eikä ole selvinnyt niistä vieläkään Jyväskylään, on ratamestari saanut käyttöönsä Tojotan. Kaikki ennakkojärjestelyt ovat tehty yöaikaan, joten kyseessä on todellinen yösuunnistus. Karttaa ei ole päivitetty, joten ratamestari on saanut käyttöönsä Metsänterän välineet maaston päivittämiseen. Hajontakaaviot ovat erittäin monimutkaiset, eivätkä auenneet edes maastossa asuville oraville tehdyn ACBC-markkinatutkimuksen mukaan.

Jokainen maaliin tullut hyvänTuulinen suunnistaja on ratamestarille lottovoitto! Jos skaba ei ole kuitenkaan mennyt kuin Strömsöössä, niin kylmän saunan rappusilla voi yhdessä kohtalontovereiden kanssa pohtia syntyjä syviä. Jälkispekulointi on suunnistuksen suola tai oikeastaan sokeri. Kumpi tahansa, mutta yhtä kaikki mikään ei maistu miltään ilman sitä.

Mutta siis lyhyesti ja ytimekkäästi: rastit ovat merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin ja heijastimin, jokaisella rastilla on emit-leimaisin. Kartta on 1:10 000, käyräväli 5m. Matkat ovat jotakuinkin Kurkoilla 6,9 km, Gubeilla 4,3 km, Supergubeilla 3,5 km ja Helpolla Elämällä 2,6 km. Pahimmat Tuulenkaadot on merkitty karttaan tiheällä pystyvihreällä. Paikalle löydät suunnistamalla tänne. Startti pamahtaa klo 18.00.

Tästä eteenpäin haasteena on torstai-illan ongelma, sillä miten sitä osaa taas elää ilman jokaviikottaista seikkailua Kurkossa. Mutta vielä kun voidaan, niin rokataan ja rollataan! Tervetuloa nauttimaan Kurkokauden viimeisistä ratamestarin jekuista sekä kisailemaan vielä kerran kavereita vastaan! Paras voittakoon!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *