EräKurkon tarinaa ja Suuri Bonuskilpailu

Rapea pakkaskeli ja lumimyrskyä enteilevä viima toivotti tervetulleeksi kauden toiseksi viimeiseen Kurkoon 74 uskalikkoa. Erä-J oli pannut parastaan maaston suhteen -pakkanen oli kuivattanut baanat nopeaan kuntoon ja vauhtia saatiinkin heti suuren ViPa:laisten kehittämän innovaation; itsestään kartat jakavan ämpäri-kartanjaon jälkeen. Kohta ei sitä viimeistäkään toimitsijaa tarvita – ajanottoguru Pyry kun leimasi kisailijat sisään ja sujautti nastarit jalkaan ja ei muuta kuin kisaan mukaan.

Mukavasti näkyneet rastiheijastimet antoivat hyvät mahdollisuudet vauhdin pitoon ja kun hajonnatkin oli pienet niin tiukkoja kamppailuja pisteistä saatiin aikaiseksi.

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain. (Katso myös Bonuskilpailun tulokset tuolla alempana!)

Pover Stage osuuskaan ei hajauttanut porukoita kun puolessa välissä mäkeä ollutta rastia haahuiltiin liian aikaisin. Kokonaiscupin kannalta ratkaisukin saatiin aikaiseksi kun Tosi Saari kuittasi maksimipisteet ennen ensilumen ladulta vapaata saanutta Sulkulan Ilaria.

Gupeissa ja Superissa saatiin yllätysvoittajat; Morseli Liuha rutisti kolmen sekunnin voiton Silvastin Heikistä ja Hämysen Timo kuittasi historiallisen ensinmäisen osakilpailuvoiton se-kunnin erolla ennen Seppo Rantapuskaan. HelponElämän tiukan loppukiri kamppailun voiton vei Sirpa Malinen.

Hajontakartat: K, G, S, H.
Netin syövereistä löytyy myös Artun reittipiirros Kurkoradalla.

Suuri Bonuskilpailu

Valtakunnallisen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi julistetaan siis täten Virallinen Suomi 100 metriä kilpailu.

Rastilta 134 läheltä Murtolahden rantaa reilusta 85 metrin korkeudelta merenpinnasta alkaa nousumme rastin 146 kautta kohti rastia 144 Murtolahdenselänteen itäisen huipun päälle lähes 200 metrin korkeuteen. Linnuntietä liikkuen näillä kahdella rastivälillä on mittaa yhteensä koht tarkalleen 900 metriä. Pystysyyntaan painovoimaa vastaan saa työtä tehdä tarkkojen kartta,tutka ja gps-mittausten jäljiltä jopa 112 metrin verran. Olisiko näillä spekseillä sellainen 4. kategorian mäki.

Kurkot ryntäävät kisaan 2.9 kilometrin kevyen lämmittelyn jälkeen. Guppe radoilla alkuun päästään 2.3 kilometrin kohdalla jäsenet vielä kylminä. Liekö vielä vanhojen kankeus ja hidas vauhti pitänyt myös päät kylminä tai siis ainakin kylmenpinä.

Torstai illan osallistujilla ihanneajksi saadaan 9.03. Mäki on tehnyt tehtävänsä kilometrivauhtien suhteen. Nopeimmin mäen nousee ja siis Suomi 100 metriä kisan voittaa “viisaasti” takajoukoissa alkumatkan juossut Savonmäen vanhakettu Janne Hartman ajalla 9.58. Toiseksi kiilaa myös alkumatkasta armottomasti pummannut JRV:n Gubbe Heikki Silvasti ennen Kurkojen ensimmäistä edustajaa maajoukkemies Toni Saarta.

Näyttää että henki on vielä lihaa vahvempi, edes tälläisessä mäessä ei pummaamalla pärjää vaikka jalka nousisi nuoremmilla paremmin. Vai onko tyhmyys tiivistynyt suurella porukalla vauhdin noustua taitoa suuremmaksi? Tuomio on selvä. Kurkoilla saattaa olla ryhdikkäämpi askel ja puntti nuosta paremmin mutta pääkopan kaasun
ylipaineventtiili on vähästä käytöstä johtuen vielä jäykkä. Vanha voittaa mäkikisassakin tuumii Gubbekansa. Lajihan on kuitenkin suunnistus, rastit pitäisi löytää.

Bonuskilpailun tulokset ja Bonuskilpailun väliajat.

Erä-Kurkoon värvätyt järjestäjät Touho , Seppo, Paavo, Pyry ja Kaapro kiittävät runsasta osanottaja joukkoa hyvähenkisestä iltapuhteesta ja tietysti myös Erä -Jormaa toimeksiannosta, joka ei taaskaan itse vaivaantunut paikalle seuraamaan tapahtumaa – vai oliko ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *