Pöpelikköön menee

Pöpelikkö-kurko Savonmäen ja Väärän Väärämäen maastossa

Pönttövuoren Peikot, perinteinen suunnistusseura Leppälahdesta, otti haasteen vastaa ja pystytti Kurko-organisaation, suunnitteli radat ja koejuoksi ne, tietysti yöllä. Karttana kuvan mukainen “peruskartta” vuodelta 1922. Kuvassa mukana epäilyttävän mutkikas GPS-jälki.

Eihän siitä mitään tullut kun ei löytynyt rastepisteitä. Kaivettiin esiin seuraavia karttavesioita,mutta tilanne ei parantunut. Kaalisoppa oli loppumaisillaan ja hätä koko projektin onnistumisesta hiipi puseroon. Luovuus onneksi voitti. Perustetaan komitea! Kartan luonti tyhjästä-komitea. Syntyi komiteatyönä erinomainen ajatuas yösuunnistuksen peruskartasta. Kartan painamisen jälkeen maastoon on kuitenkin ilmestynyt kaupungin liikunta- ja puisto-osastojen toimesta rusaasti muutoksia.

Liikuntatoimi on tuonut häiriöksi myös valosaasteen, joka saa yön sankareiden tuikut näyttämään entistä kalpeammilta. Koiran ulkoiluttajat ovat myös ansiokkaasti liikuntaa harrastaessan lisänneet polkuverkostoa. Kuusen tyvitukkia himoitsevat metsän pedot ovat syöneet reikiä ikimetsiin ja kuopineet maata mennen tullen. Komitea päätti Kurko-organisaation luvalla olla välittämättä moisista pikkuseikoista ja jatkoi ahkerointia uusian ratojen kanssa. Kun kasvattajaseuramme Terän pilvivarastosta löytyi käyttöömme tyylikäs OCAD-pohja niin loppu menikin arkaaisen snonnan mukaan “kuin Römssöössä”. Suurkiitos Timbelle! Ikimuistoisilla radoilla kisataan siis seuraavana torstaina. PöPe pussittaa kartat valmiiksi.

Kurkojen radat ovat reilusti 6 km mitaltaan ja rasteja noin kymmenen. Kuten yo. kartasta voi arvata ratamestari on voinut hyödyntää hienoja maastonosia ja pitkiä rastivälejä. Kartan mittakaava on 1:10000, Gupperadat on laadittu samojen periaatteiden mukaisesti. Niillä on pituutta noin 5 km ja rasteja muutama vähemmän kuin kurkoilla, Mittakaavana tarjoillaan eksoottista 1:8500.

Supergupet, nuo väsymättömät metsien samoajat saavat nautiskella 3.5 km radoista kartalla, jonka mittakaava on 1:7500. Rasteja ehkä enemmän kuin muilla, ettei menisi rahat hukkaan.

Kurko-, guppe- ja superg-radoilla on hajontaa mennen tullen. Heijastimia on metsässä runsaasti, rasteilla ei ole lippuja. Pidä siis koodilista ja määrite visusti mielessä kun etsit tietä kotiin.

Helppo elämä elää yössä kuten nimi todistaa. Rata on kaikilla sama, 2 km, ja laadittu turvallinen kotiin pääsy mielessä. Tälle radalle tohtii lähteä vähäisemmälläkin yösuunnistuskokemuksella.

Lopuksi se tärkein. Kisan parkkipaikka on Vaajalinnan kentällä Vaajakoskella. Parkkipaikka avataan torstaina 09.11 klo 17.00. Paikoitus opastuksen ja ohjeiden mukaan. Osallistumismaksun suoritus (tasaraha!), kisaan sisäänkirjautuminen ja EMITTIEN NOLLAUS parkkipaikalla! Lähtöön siirrytään johdetusti klo 18.15, matkaa lähtöön muutama sata metriä metsän poikki. Maalista palataan samaa reittiä takaisin.

PöPen Kurko-organisaatia muistuttaa KAHDEN TUNNIN herrashenkilö sopimuksesta. Kaikki kisaan sisäänkirjautuneet ilmoittautuvat maalissa ja viimeisetkin mieluusti 2 tunnin kuluessa lähtöluvan saatuaan.

PöPen Kurko-organisaatio: kartan luonti ja radat PR; paikoitus ja lähtö SS,MV,JT,VR; ict PR,PR; “latupartio” SS,MV,PR; huolto MR; yhdyskuntasuhteet ja arkistolöydöt KH; metsään menevä varamies JR; toivottaa kaikki kynnelle kykenevät nauttimaan marraskuisesta synkkyydestä.

One thought on “Pöpelikköön menee”

  1. Kisasta jäi löytötavaraa: 1kpl WOLin punamustatakki, 2kpl Craftin neonkeltainen hanska
    Ilmoita jos tunnistat omasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *