AlkuKurko, alias Tanssikurko II, tulee ja potkii kurkokauden käyntiin

Syksy saa, ja kurkokansakin lopulta, haluamansa. Pitkä tuskainen odotus ja korvikkeiden etsiminen rastiviikoilta tai kaikenmaailman sprinttisuunnistuksista päättyy viimein iltojen pimetessä. Toki osa tyydytti pimeännälkäänsä jo mennä lauantaina Pohjanmaan suunnalla kisaillen, varmaan jo kurkostartti mielessään. Kurkokoordinaattorillakin huhujen mukaan alkavat jalat jo kramppailla jatkuvasta palkintopalleille kiipeilystä. Ensi torstaina 28.9. polkaistaan kuitenkin käyntiin todellinen taistelu yön herruudesta, vuoden 2017 KurkoCup.

AlkuKurko tarjoaa vielä varsin pehmeän siirtymän päivästä yöhön. Kisa käydään Touruvuoressa kaupungin valojen kajastellessa taustalla. Lyhyimmät radat pysyttelevät valaistun pururadan sisäpuolella tarjoten oivan ja turvallisen mahdollisuuden tutustua tähän hienoon urheilumuotoon vähän niukemmallakin yösuunnistuskokemuksella. Ratojen pidetessä vaativuustaso nousee, ja maasto tarjoaa vaikeusasteita ihan riittävästi peruskurkomaiseenkin menoon. Ratapituuksien osalta ollaan tässä vaiheessa vielä kurkostandardien alarajoilla etenkin kurkojen osalta, näin kovimpien satsareiden kilpailukauden ollessa vielä hieman kesken.

Ratojen hajontaratkaisuja on lähes yleisön pyynnöstä shiftattu viestihajontojen suuntaan, eli hajontarasteja on melko runsaasti eivätkä kaikki vieraile samoilla rasteilla. Perinteistä salmiakkiakin on mauksi toki tarjolla. Hajonnoissa on pyritty ratamestarin kapasiteetin rajoissa tasapuolisuuteen. Tilannetta toki helpottaa se, että valitusoikeutta ei ole. Tuurillahan ei ole suunnistuksessa osaa eikä arpaa, paitsi kurkossa. Kisa käydään melko rajallisella alueella ja radat voivat mennä useammankin kerran ristiin, katselkaahan rastiväliviivat ja -numerot huolella, ja ne koodit. Hajontarasteja on taas lähekkäin, niin kuin ne aina sanovat. Kurko-organisaatio on säälimätön, ja kukapa haluaisi aloittaa kautta nollapisteillä.

Ja kun AlkuKurkosta puhutaan, laitetaanpa pieni kuvapähkinä kysymyksellä ”mitä nämä ovat, ja miten liittyvät tämän jalon harrastuksemme alkuvaiheisiin, vai liittyvätkö?” Vastaukset kommenttikenttään, ainakin ensimmäiselle oikein vastanneelle ainakin kunniaa ja mainetta.

Ratainfo:

Kurkot 6,0 km
Gubet 5,0 km
SuperGubet 3,1 km
Helppo Elämä 1,7 km

Lähtö klo 20.00. Ole valmiina paikalla hyvissä ajoin; AlkuKurko-keskus.

Kurkotar, joka malttamattomana odottaa…

2 thoughts on “AlkuKurko, alias Tanssikurko II, tulee ja potkii kurkokauden käyntiin”

  1. Noilla kahlihittihin innokkaat pohjaalaaset puuhun, notta eivät varaaslähtöä ottaas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *