Ken Kuusmäkeen kurkottaa


Ratamestarin ja kartantekijän burnout-kauden viimeistelee jo lähes perinteiseksi muodostunut Rela-Kurko. Moni varmaankin epäili (ja osa todennäköisesti viime vuoden maaston jälkeen jopa toivoi) ettei järjestelyorganisaation voimakaksikko ehtisi tänä syksynä muilta sivuprojekteiltaan kurkoja järjestämään. Mutta ei huolta, sillä taas on luvassa viihdettä täysimittaisesti koko kuuden euron edestä. Ja kurkosarjassa ainakin kuudenkymmenyhdeksän sentin edestä ekstranautintoa kaupan päälle.

Kuusimäen, tai oikeammin Kuusmäen, maastoa on vaikea kuvailla näin tehometsätalouden aikakaudella miksikään muuksi kuin poikkeukselliseksi. Jos viime vuonna juostiin paikoin jopa erittäin hyvin hoidetussa talousmetsässä, niin tänä vuonna kurkoillaan täysin hoitamattomissa ns. Noposen koskemattomissa suojelumetsissä, joita Metsähallitus on rakkaudella säästänyt kirveeltä jo pitkään. Ja vaikka alue onkin aikoinaan suojeltu kaskikoivikkona, niin koivikoista ei ole enää tietoakaan, sillä koivujen alla kasvaneet kuuset ovat vallanneet alueen. Suurin osa alueesta onkin ihaninta ihanaa 140-vuotiasta ikikuusikkoa. Pahoittelemme asiaa jo etukäteen.

Maasto olisi toki tarjonnut mahdollisuuksia varsin kurkomaisiinkin rastipisteisiin muutama kymmenen vuotta takaperin hakatuilla ja auratuilla, sen jälkeen suojelluilla ja nykyisin täysin umpeen kasvaneilla alueilla. Lieneekö kesän sateet sitten pehmentäneet myös ratamestarin, sillä vain kolme rastia on lipsahtanut valkoiselta vaalean vihreälle, joka sekin on keskisuomalaisiin vihreisiin suhteutettuna varsin kilttiä.

Kartta on tuttuun tapaan uusi. Tällä kertaa uudistus vietiin niin pitkälle että myös karttamerkit on uudistettu. Karttamerkkejä ei kuitenkaan houkutuksesta huolimatta lähdetty keksimään omasta päästä, vaan käyttöön on otettu tänä vuonna julkaistu ISOM 2017 -kuvausohje, joka on käytössä ensi vuonna kaikissa suunnistuskilpailuissa. Uusista karttamerkeistä kartalta löytyy muurahaispesä (ruskea kolmio) ja kaivo (sininen ihan liian suuri neliö). Muiden karttamerkkien muutokset ovat olleet lähinnä kosmeettisia.

Hajontaa on kaikilla radoilla helppoa elämää lukuunottamatta. Ja vaikka ratamestarin kesän tekemisiä onkin retosteltu paikkallismedioita ja Suunnistaja-lehtiä myöten, niin on varsin todennäköistä, etteivät Rela-Kurkon ratamestarin erikoiset tule kestämään yhtään päivänvaloa. Toivottavasti edes vähän lampun valoa. Kannattaa siis olla taas tarkkana koodien kanssa, hajontakaaviot kun eivät ole välttämättä ihan niin selvät kuin kartan perusteella voisi luulla.

Kartta on kokoa A4 ja mittakaava on kurkosarjassa 1:10000, muilla 1:7500, omat muovit mukaan.
Ratapituudet kurkot 7,2km, gubet 5,2km, supergubet 3,5km ja helppo elämä 1,8km.
Yhteislähtö klo. 19.00, siirtyminen lähtöpaikalle klo. 18.55.

Opastus kurkoilukeskukseen Kuusimäentieltä. Ajo kurkoilukeskukseen vain Kuusimäentien kautta.

Tervetuloa RelaKurkoon!

2 thoughts on “Ken Kuusmäkeen kurkottaa”

  1. Löytyisikö tätä kautta yhteiskyyti kurkoon? Asun Kortepohjassa, mutta voin tulla vastaan. Kortepohjasta tulee muitakin jos kyytiin mahtuu 🙂

    1. Pistin Faceen taas kimppakyytilähdön Agoralta klo 17.55. Voin itse kiepata tarvittaessa myös Kortepohjan kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *