Joulu tuli RelaKurkoon – tai ainakin lumi!

Perinteiseen RelaKurkoon saatiin kuin saatiinkin toivottu kunnon hiihtokeli: taivaalta satoi uutta lunta ja lämpötila pyöri nollan tuntumassa. Pito-ongelmat olivatkin polttavin puheenaihe varsinkin kesäkumeilla paikalle saapuneiden keskuudessa, mutta huoltopäälliköiden uurastuksen tuloksena toimiva tälli löydettiin lähes kaikille kilpailijoille. Swix VR50 näytti toimivuutensa haastavissa olosuhdeissa erityisesti vauhdikkaimmilla suunnistajilla, mutta gubbesarjoissa hieman istuvassa asennossa epävarmemmalla potkulla liikkuville tarvittiin napsun kovempi pito, johon Swix VR55N pystyi vastaamaan.

Kurkosarjassa suoritettiin jälleen kerran pieni ihmiskoe tarjoamalla ensin kolme kilometriä viestihajontaa ja loppuun neljä kilometria putkea. Ensimmäisten avaamasta ladusta huolimatta koko joukkoa ei kuitenkaan saatu jonossa maaliin vaan voiton vei Suunnan yömies Pauli Leinonen perässään Lauri Oikarinen ja Juho Ylinen. Toni Saaren suoritus kaatui jo kakkosrastin hajontaan, joten Lauri pompsahti samalla selvään johtoon kurkopisteissä. Kurkottarissa kolattiin lunta useammallakin rastilla, mutta lopulta maajoukkueen Miia Niittynen voitti haastajaryhmän Tuulia Vibergin Kati Korhosen liu’utellessa kolmanneksi.

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.

Mallikartat: K, G, S, H. Tässä vielä kaikki rastit.

Gubberadalla nähtiin jälleen tuttu kärkikaksikko. Tällä kertaa vahvimmin lopussa tasatyöntöä työntänyt nassikkasarjan ykkönen Samuli Peltola jätti Suomen kovimman ikämiehen Vesa Klemettisen lipsuttelemaan toiseksi viimeiselle rastille ja kurvasi ylivoimaiseen voittoon. Supergubeissa voitelussa parhaiten onnistuivat Anna Kotkajuuri ja Elina Lammi.

Lisää kuvia SkyDrivessä, Flicr:ssä ja GoogleDrivessä.

Relatiimi kiittää jälleen kerran kaikkia perille asti selvinneitä hulluja.

Nähdään taas ensi viikolla RiihiKurkossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *